Ajax, PSV en Feyenoord streden in zomer om zelfde aanvaller

Foto: Ajax, PSV en Feyenoord streden in zomer om zelfde aanvaller

Opmerkelijk: afgelopen zomer hebben Ajax, PSV en Feyenoord allemaal gestreden om dezelfde aanvaller binnen te halen. Het gaat om Munir El Haddadi, die ondanks alle interesse toch bij Sevila bleef. Dat had ook te maken dat Luuk de Jong nog vertrok op Deadline Day.

Volgens de zaakwaarnemer van de Marokkaan, Francesc Valdivieso, waren afgelopen maanden liefst twaalf clubs geïnteresseerd in El Haddadi, waaronder de drie Nederlandse topclubs. “Monchi (sportief directeur, red.) taxeerde Munir aan het begin van de transfermarkt op tien miljoen euro. Aan het eind was hij bereid om mee te werken aan een verhuur met optie tot koop”, geeft de belangenbehartiger openheid van zaken tegenover ABC. Alle aanbieding werden serieus overwogen, maar toen concurrent Luuk de Jong vertrok mocht El Haddadi niet meer vertrekken van Sevilla.

“Hij heeft veel aanbiedingen gekregen. In Nederland hebben PSV en Feyenoord hem tot het laatste moment in de gaten gehouden en Ajax is ook overwogen. Dat was een goede optie, maar hij heeft al langere tijd niet gespeeld. Misschien is het daarom niet doorgegaan”, aldus Valdivieso. In 2017 werd El Haddadi ook al aan Ajax gelinkt, maar tot een overstap kwam het ook toen niet.

De 26-jarige El Haddadi, die op alle positie in de aanval uit de voeten kan, gold als groot talent in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Hij speelde 33 competitieduels in de hoofdmacht, maar van een echte doorbraak kon je niet spreken. Na verhuurperiodes bij Valencia en Alavés vertrok de de international in de winter van 2019 naar Sevilla. Daar maakte hij zijn minuten vooral als invaller. Dit seizoen speelde hij nog geen minuut voor de Andalusiërs.

Een directe versterking voor de Eredivisie-top?

  • Zeker weten
  • Heb mijn twijfels…
253+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie