TRANSFERUURTJE: Ajax tussen hoop en vrees, Liverpool breekt record

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax tussen hoop en vrees, Liverpool breekt record

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Marc Overmars sluit niet uit dat hij nog jaren aanblijft bij Ajax. Volgens de directeur voetbalzaken is een buitenlands avontuur op dit moment nog niet aanstaande. Aan Ajax TV laat Overmars weten: “Wij hebben het heel goed naar onze zin hier. De directie staat goed, functioneert goed en is belangrijk. Mijn gezin heeft het ook heel goed naar zijn zin en dat is ook heel erg belangrijk. Wie weet komt er nog positief nieuws. Dat zullen we wel weer even zien.” Tegelijkertijd sluit Overmars een buitenlands avontuur niet uit. “Je wordt ook een jaartje ouder en ik heb de kans een aantal keer gehad om eens ergens anders aan de slag te gaan. Maar je komt tot de conclusie dat we het hier goed voor elkaar hebben. Je moet geen oude schoen wegdoen. Als die oude schoen goed zit, dan moet je hem blijven dragen.”

Bij Ajax bleef het deze zomer relatief rustig op de transfermarkt, maar dat lijkt in 2022 te veranderen. De strijd om Ryan Gravenberch lijkt nu al los te barsten. Eerder op de dag werd door Tuttosport al bericht over de interesse van Juventus. Volgens Calciomercato is de Italiaanse grootmacht op de hoogte van de belangstelling van andere clubs, maar de leiding in Turijn rekent hierbij op de uitstekende relatie met zaakwaarnemer Mino Raiola. Juventus deed deze zomer al zaken met Raiola-cliënten Moise Kean en Mohamed Ihattaren. Ook Paul Pogba van Manchester United is in de race, maar Juventus overweegt naar Gravenberch te switchen gezien diens potentie.André Onana heeft maandag de training hervat bij Ajax. Supporter en journalist Menno Pot verwacht dat de Kameroener terugkeert onder de lat van de Amsterdammers. “Velen vinden dat Ten Hag hem geen speeltijd meer moet gunnen, maar die stelt zijn enige internationale topkeeper heus wel op, zodra het weer mag”, stelt Pot in Het Parool. “Gaan we Onana dan uitfluiten? Het zou treurig zijn. In 38 jaar Ajaxbezoek zag ik maar één keeper die beter was (Edwin van der Sar, red) en geen enkele met een beter humeur, of het zou Joey Didulica moeten zijn.”

Buitenland:

Liverpool was niet heel erg actief in de voorbije transferperiode, maar volgens het dagblad The Daily Star bereidt de werkgever van onder meer Virgil van Dijk nu een recordbod voor. De Reds zouden goud geld overhebben voor Jude Bellingham. Voetbal International schrijft op de woensdagochtend: “Liverpool investeerde deze zomer in de komst van Ibrahima Konaté, die voor 40 miljoen euro overkwam van RB Leipzig, maar hield verder de hand op de knip. Volgens The Daily Star willen de Reds volgend jaar voor een klapper zorgen en Jude Bellingham terug naar Engeland halen.” Het blad vervolgt: “De achttienjarige middenvelder speelt sinds vorig jaar voor Borussia Dortmund en maakt in Duitsland sprongen in zijn ontwikkeling. Liverpool schijnt bereid te zijn om meer dan 90 miljoen euro op tafel te leggen voor Bellingham, die in dat geval de duurste aankoop aller tijden zou worden van de club. Dit record staat nu nog op naam van Virgil van Dijk, die voor 84,65 miljoen euro overkwam van Southampton.”

Op de allerlaatste dag van de transfermarkt liet FC Barcelona Antoine Griezmann nog (op huurbasis) naar Atlético Madrid vertrekken. Waarom gaf oefenmeester Ronald Koeman groen licht voor deze overstap? Hij legt het uit in een interview met Sport. De Zaandammer zegt: “Griezmann had een groot contract en zijn vertrek zou de financiële situatie van de club verbeteren. Daarom stemde ik in met een transfer.” Koeman probeert zijn hoofd koel te houden: “Op mijn eerste dag wilde Lionel Messi gaan. Daarna werd steeds meer duidelijk over de financiële situatie van de club. Vervolgens stapte het bestuur op… veel problemen, het is niet makkelijk geweest.”

Heb jij te doen met Koeman?

  • Ik wel
  • Ik niet
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:30
8+
Dit zijn de beste teamgenoten ooit van Van der Gijp en Kieft
16:09
25+
Spaan sneert naar Nederlandse top: “Daar scouten ze beter dan bij ons”
15:48
247+
‘Kroes neemt meteen nieuwe trainer mee bij Ajax-terugkeer’
15:31
18+
UEFA kiest Makkelie als enige Nederlandse scheidsrechter bij EK
15:11
289+
‘Promes speelt vies spelletje in Dubai’
14:51
84+
FC Twente slijpt de messen: “We hebben nog niets”
14:36
229+
Woeste Ten Hag haalt uit én reageert op Antony-schandaal
14:22
87+
Hélène Hendriks reageert op harde kritiek
14:07
190+
‘Robin van Persie nadert akkoord met Eredivisionist’
13:50
118+
Driessen: “Dat moet Slot he-le-maal niet zeggen”
13:35
2458+
‘Stop ermee, Bas Nijhuis’
13:20
122+
Aangifte tegen Johan Derksen
13:04
418+
‘Ajax, PSV én AZ azen op Eredivisie-spits’
12:48
126+
‘Go Ahead Eagles wil shoppen bij Feyenoord’
12:33
250+
Bijlow laat zich uit over EK met Oranje en concurrent Wellenreuther
12:16
758+
Grootse Ajax-terugkeer ‘off the record al aan aantal mensen verklapt’
12:00
3360+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
11:40
298+
Antony neergesabeld: “Dan ben je toch een lul?”
11:25
604+
‘Drietal op weg naar Feyenoord-uitgang’
11:10
122+
Jonk over ‘pijnlijk’ Volendam-vertrek: “Mijn vrouw werd zelfs uitgescholden”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie