TRANSFERUURTJE: Barcelona verrast, Feyenoord-feest

Foto: TRANSFERUURTJE: Barcelona verrast, Feyenoord-feest

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Mario Götze heeft zijn contract bij PSV verlengd tot medio 2024, waar hij net zo makkelijk had kunnen vertrekken in de afgelopen transferwindow. Volgens het Algemeen Dagblad beschikte de Duitser namelijk over een clausule die hem dit mogelijk maakte. De krant onthult op dinsdagochtend: “Zoals alle nieuwelingen van vorig seizoen heeft Götze pas onlangs ervaren wat de supporters van PSV kunnen losmaken. Met name de ambiance tijdens de Europese play-off tegen Benfica trok hem over de streep om bij PSV te blijven.” Hij hád het Philips Stadion vaarwel kunnen zeggen: “De 29-jarige middenvelder had een uitstapclausule in zijn vorige contract, maar maakte er geen gebruik van. Voor een paar miljoen had PSV hem moeten verkopen aan een Champions League-club, als Götze dat had gewild. Maar hij ruikt sportieve kansen in Eindhoven, waar financieel iets scherper aan de wind wordt gezeild dan voorheen. Volgens de clubleiding van PSV kan dat, omdat er met bijvoorbeeld Noni Madueke en Cody Gakpo volop kapitaal op het veld staat.”

Bondscoach Frank de Boer had het niet zo op de spelers van Feyenoord, behalve misschien Steven Berghuis, maar zijn opvolger Louis van Gaal heeft nu al afgerekend met dat sentiment. Justin Bijlow, Tyrell Malacia én Guus Til maken momenteel onderdeel uit van de Oranje-selectie. En dat is volgens oud-voetballer Regi Blinker dubbel goed nieuws voor de Rotterdammers. Aan de NOS vertelt hij: “Als ze met Frenkie de Jong, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum spreken, spelen en trainen worden ze beter. Dan groeien ze en nemen ze dat vertrouwen terug naar Feyenoord. Dan gaat ook daar het niveau omhoog.” Daarbovenop komt nog eens: “Feyenoord heeft een inhaalslag op financieel gebied te maken en als je dit soort spelers later voor grote bedragen kan verkopen, kan je snel inlopen.” Hij krijgt bijval van Ben Wijnstekers: “Niet alleen financieel is het gunstig. Het aanzien van de club gaat omhoog met Feyenoorders in Oranje. Dat is het belangrijkste. Fantastisch.”

Buitenland:

Mohamed Salah is natuurlijk een geweldige voetballer, maar het is de vraag hoe ver Liverpool wil gaan om de Egyptische vleugelspits langer aan zich te binden. De aanvaller aast namelijk op een gigantische loonsverhoging op Anfield Road. Op dit moment ligt hij nog tot medio 2023 vast bij de Premier League-grootmacht, maar de Reds willen zijn contract graag openbreken en verlengen. Prima, zo vindt Salah, maar dan wel tegen een weeksalaris van maar liefst 583.000 euro. Volgens het dagblad Mirror eist de vleugelspits een jaarloon van ongeveer 30 miljoen euro…

In de afgelopen zomer ging voorzitter Joan Laporta van FC Barcelona nog op zoek naar een prominente vervanger voor Ronald Koeman, maar toen hij die niet vond mocht de Zaandammer tóch blijven. En misschien blijft hij nog wel wat langer. Opeens wil de preses namelijk langer met de voormalige Oranje-bondscoach door. Het huidige contract van Koeman in het Camp Nou-stadion loopt medio 2022 af, maar Laporta wil met hem in gesprek. Bij Esport3 vertelt hij: “We hebben geen deadline gesteld, maar we gaan graag in gesprek. Ik denk niet dat het goed is als een trainer nog maar een jaar vast ligt, daar krijgt hij geen vertrouwen door. Ik wil dat Ronald vertrouwen krijgt.” De Barça-president vervolgt: “We gaan de mogelijkheden tot verlenging onderzoeken. Het moet goed zijn voor beide partijen.”

Moet Koeman verlengen bij Barça?

  • Ja
  • Nee
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie