‘Gruwelijke maatregel na veldbestorming Amin’

Foto: ‘Gruwelijke maatregel na veldbestorming Amin’

De 13-jarige Amin Aktaou is toch behoorlijk beloond voor zijn actie bij Oranje-Montenegro. Hij betrad tijdens de wedstrijd het veld van het Philips Stadion voor een selfie met Memphis Depay en was vervolgens te gast bij onder meer Humberto én het Jeugdjournaal.



Compleet van de zotte, aldus Theo Pouw van de Supportersclub Oranje. Hij zegt tegen het Algemeen Dagblad: “Hoe leuk en lief bedoeld ook, dit is slecht gedrag dat we niet moeten tolereren, de media ook niet. Na afloop zag je meteen allerlei anderen hetzelfde doen. Als supportersclub zijn we hier hoogst ongelukkig mee. Geef Amin dus een strafje en stuur hem naar Bureau Halt.”



Al tijdens het duel van zaterdagavond zagen we ‘copycatgedrag’ en dat kán een heel pijnlijk gevolg krijgen. Harrie Timmermans van de Supportersvereniging PSV wijst naar de jaren 80, toen vrijwel alle velden omringd werden door hoge hekken… “Stadions leken wel een soort Alcatraz, voor ons supporters was dat een doorn in het oog. We hebben er jaren voor geknokt om die hekken weg te krijgen.” Nu zouden die omheiningen weer terug kunnen komen: “Zonder hekken voetballen lukt alleen als we de veiligheid van de spelers kunnen garanderen en supporters netjes op de tribune blijven.”

Het is nog onduidelijk of Amin een straf kan verwachten. Woordvoerder Bram Groot van de KNVB: “Het is een lastige situatie. Natuurlijk bedoelde Amin het grappig, maar het kan écht niet dat mensen het veld betreden.” Overigens komt de jongen hoe dan ook goed weg. Mensen die bij PSV het veld betreden krijgen een boete van 15.000 euro: “De kwalificatie-match werd weliswaar in Eindhoven gespeeld, maar valt onder auspiciën van de KNVB. En dus gelden onze standaardvoorwaarden.” Voor Amin betekent dit dat hij mogelijk 450 euro af moet tikken.

Hekken terug?

  • Bah, nee…
  • Ja, doen
1808+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie