‘Schandaal’ bij Oranje Onder-19: spelers weggestuurd

Foto: ‘Schandaal’ bij Oranje Onder-19: spelers weggestuurd

Bondscoach Bert Konterman heeft vijf spelers van Oranje Onder-19 naar huis gestuurd wegens vrouwen op een hotelkamer, zo meldt De Telegraaf op dinsdagochtend. Het gaat om Ar’jany Martha, Naci Ünüvar, Rio Hillen (Ajax), Mimeirhel Benita (Feyenoord) en Xavi Simons (Paris Saint-Germain).

De bovengenoemde krant onthult: “Vijf spelers van Oranje Onder-19 hebben maandagmiddag de interland tegen hun leeftijdsgenoten van Italië (0-3) om een bijzondere reden aan zich moeten laten voorbijgaan. Ze zijn door coach Bert Konterman terug naar hun clubs gestuurd, omdat er twee meiden op een hotelkamer waren. Het vrouwelijke gezelschap zou zijn uitgenodigd door (Jong) Ajax-speler Ar’jany Martha en Feyenoorder Mimeirhel Benita. Hun ploeggenoten Xavi Simons (PSG), Naci Ünüvar en Rio Hillen (beiden Ajax) konden hun koffer pakken, omdat ze – op de betreffende kamer een kijkje zouden hebben genomen.”

De spelersgroep heeft niet goed gereageerd op de actie van Konterman, men is boos: “Binnen de spelersgroep heerst boosheid over het wegsturen van Simons, Ünüvar en Hillen, bevestigen de bronnen. Het drietal zou tijdens het FIFA21-spelen harde muziek uit de kamer van Martha en Benita hebben gehoord en daarop zijn afgegaan. Bij het zien van wat zich afspeelde, keerden zij onmiddellijk terug naar hun kamer, maar liepen ze de teammanager tegen het lijf. Die informeerde Konterman over hun ‘betrokkenheid’, aldus aanwezigen. Dillon Hoogewerf was eerder weggestuurd wegens herhaaldelijk te laat komen.”

Het dagblad sluit af: “Solomon Bonnah (Leipzig), Youri Regeer (Ajax) en Emanuel Emegha (Sparta) hebben Konterman aangegeven dat het wegsturen van het drietal Simons, Ünüvar en Hillen onterecht zou zijn, maar de coach, die door meerdere betrokkenen is gewaarschuwd voor de publicitaire gevolgen, bleek onvermurwbaar.”

Terecht of overdreven?

  • Terecht
  • Overdreven
2348+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie