Driessen reageert na nieuwe clash met Van Gaal: “Geen touw aan vast te knopen”

Foto: Driessen reageert na nieuwe clash met Van Gaal: “Geen touw aan vast te knopen”

Persconferenties en Louis van Gaal zijn bijna een garantie voor spektakel. Ook maandagmiddag stelde de bondscoach van Oranje niet teleur toen Valentijn Driessen hem van een defensieve insteek beschuldigde. 

Van Gaal verklaarde: “Kijk naar de uitslagen. Kijk naar Italië, Europees kampioen, heeft nu twee keer gelijkgespeeld. Het is allemaal niet zo makkelijk. Het verdedigende voetbal heeft zijn intrede gedaan en daar wordt na afloop voor geapplaudisseerd.” Daarop haakte Driessen in: “Maar degene die applaudisseert ben jij. Jij wil ook zo spelen, zoals Chelsea en Liverpool.” 

Van Gaal: “Is dat verdedigend voetbal, in jouw ogen?” Driessen vindt van wel, maar haakt de bondscoach in: “Helemáál niet, Valentijn! Je hebt er helemaal geen verstand van. Het spijt me dat ik het moet zeggen, maar je bent gewoon een journalist. Je wil jouw visie doorvoeren, maar je hebt geen visie in voetbal. Je hebt een visie voor de krant, fantastisch. Je trekt aandacht, enzovoorts. Maar met 5-3-2 of 5-2-3 kun je ongelooflijk goed aanvallen.”

Van Gaal is al met al duidelijk: “Met 5-3-2 kan je onderscheidend voetballen. Alleen jij wil er niet aan. Nou, dan moet je dat schrijven. Ik lees het weer en dan ontstaat er weer een flauwe glimlach, want ik denk: daar heb je Valentijn weer. Het is zó makkelijk om dat te schrijven. Ik kan er niks tegen doen.”

UPDATE 17.45u

Valentijn Driessen heeft gereageerd op de uitbrand die Louis van Gaal hem gaf, tijdens de persconferentie van maandagmiddag. Hierin zei de bondscoach onder meer dat de journalist geen verstand van voetbal had. 

“Ik snapte er helemaal niets van. Afgelopen vrijdag gaf hij me nog een compliment, vond hij dat ik het goed had gezien. Maar ja, dit hoort erbij. Soms ben je het eens en soms ben je het oneens. Bij Van Gaal gaat het echt alle kanten op: van links naar rechts”, blikt de chef voetbal van De Telegraaf terug voor de camera van zijn dagblad.

Van Gaal vroeg aan Driessen of hij diens boeken had gelezen, daarin staat zijn visie uitgebreid uitgelegd. De journalist antwoordde dat hij die wel in bezit heeft, maar niet heeft gelezen. “Nee, ik heb ze niet allemaal gelezen. Hij springt van de hak op de tak, daardoor is er geen touw aan vast te knopen. Hij brengt me steeds weer in verwarring. Het lezen van zijn boeken heeft dus weinig zin.” 

Driessen en Van Gaal discussieerden recent al over Memphis Depay, die tegen Noorwegen niet goed uit de verf kwam. Eerder noemde de bondscoach De Telegraaf al denigrerend ‘krantje’.

Geen touw aan vast te knopen wat Van Gaal allemaal zegt?

  • Eens
  • Oneens
474+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie