Valentijn Driessen maakt Montenegro met grond gelijk

Foto: Valentijn Driessen maakt Montenegro met grond gelijk

In zijn column in De Telegraaf maakt Valentijn Driessen Montenegro vandaag met de grond gelijk. Het Nederlands elftal versloeg de Montenegrijnen afgelopen zaterdagavond in het Philips Stadion met 4-0, maar de journalist is nog niet onder de indruk.

Hij stelt namelijk: “Als je vooraf roept dat Montenegro als tegenstander niets voorstelt, het spreekwoordelijke eitje is in een thuiswedstrijd in de WK-kwalificatie, dan is het flauw om achteraf je gelijk te halen. Zo van: zie je wel, zo’n 1-4-3-3-systeem werkt prima, resulteert in 75 minuten goed voetbal, een 4-0 overwinning, terwijl de twee buitenspelers Steven Berghuis en Cody Gakpo en spits Memphis Depay bij alle doelpunten zijn betrokken.”

De televisiepersoonlijkheid vindt: “In welke cijferformatie bondscoach Louis van Gaal zijn elf internationals ook het veld had ingestuurd; Montenegro zou in het Philips Stadion zijn weggespeeld in een 5-3-2-, 3-4-3-, 3-5-2- of 4-4-2-formatie. Ondanks het bij elkaar gesprokkelde aantal van zeven punten in vier wedstrijden blijft Montenegro Klein Duimpje.”

Driessen geeft een voorbeeld: “Gekarakteriseerd in de 55e minuut bij de black-out van Tyrell Malacia. Hij zette met een ’domme’ breedtebal Stefan Mugosa vrij voor zijn eigen doelman en Feyenoord-clubgenoot Justin Bijlow. Mugosa is bepaald geen Erling Braut Haaland. Getuige het schot van de Montenegrijn naar de tweede ring is het niet vreemd dat hij zijn geld verdient in de Zuid-Koreaanse competitie bij Incheon United.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie