TRANSFERUURTJE: Ajacied maakt zich onmogelijk, PSV-actie

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajacied maakt zich onmogelijk, PSV-actie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Om de een of andere reden lijkt André Onana alles op alles te willen zetten om Ajax een loer te draaien. De Amsterdammers wilden hem eigenlijk verkopen in de afgelopen transferwindow, maar de Kameroener staat nog altijd onder contract in de Johan Cruijff ArenA. Ajax schreef Onana onlangs wél in voor de Champions League en De Telegraaf schreef daarover: “De sleutel lijkt bij de keeper zelf te liggen. De kans dat hij weer in genade wordt aangenomen, neemt toe als hij zijn tot de zomer van 2022 lopende contract verlengt. Ajax zal er geen zin in hebben een speler in de etalage te zetten als die aan het einde van het seizoen transfervrij de deur uit kan lopen.” Volgens de Italiaanse journalist Nicolò Schira is Onana echter absoluut niet van plan om zijn aflopende contract in de ArenA te verlengen. Hij zou juist dicht bij een transfer naar Internazionale zijn.

Op de allerlaatste dag van de transferwindow haalde PSV Carlos Vinícius nog op bij het Portugese SL Benfica, maar journalist Mike Verweij van De Telegraaf weet dat de Eindhovenaren óók nog een poging waagden voor Micky van de Ven. In de voetbalpodcast van de bovengenoemde krant vertelt Verweij: “PSV heeft kennelijk toch niet helemaal gekregen wat ze wilden hebben op de transfermarkt. We kregen een bericht, en dat is ook gecheckt, dat PSV dinsdag om 17.30 uur nog een poging heeft gewaagd om Micky van de Ven naar Eindhoven te halen. Dat is heel opvallend, want daarmee geven ze toch wel aan dat de spits, Carlos Vinícius, niet genoeg was, en dat ze ook nog op andere borden hebben geschaakt.”

Buitenland:

Lionel Messi liet FC Barcelona achter zich voor Paris Saint-Germain, waar Antoine Griezmann vlak voor het sluiten van de transfermarkt naar Atlético Madrid vertrok. Het is wel duidelijk dat er nieuwe spelers op moeten staan in Catalonië. Er wordt in ieder geval naar Ansu Fati en Pedri gewezen in het Camp Nou-stadion. Voetbal International schrijft op zaterdagochtend: “Pedri en Fati, allebei achttien jaar, brengen in ieder geval enorme verwachtingen met zich mee.” Maar… “Ook in Ousmane Dembélé ziet men bij Barcelona nog toekomst. De aanvaller kwam vier jaar geleden voor veel geld over van Borussia Dortmund, als opvolger van Neymar, en kende (mede door een niet echt professionele manier van leven) een moeizaam begin in Barcelona. Dembélé kreeg ook te maken met blessureleed, maar liet vorig seizoen zien dat hij toch zeker van waarde kan zijn.” 

De Fransman ligt echter nog maar een jaartje vast in Catalonië: “Deze maand geniet het nieuwe contract van Dembélé de prioriteit, stelt Mundo Deportivo. De Catalaanse krant heeft begrepen dat er snel gesproken zal worden met het management van de speler. Barcelona maakt tevens werk van nieuwe contracten voor Fati (die rugnummer 10 heeft overgenomen van Messi) en Pedri, zo wordt beweerd. De twee tieners hebben het in zich om de nieuwe smaakmakers in het Camp Nou te worden en kunnen aanbiedingen voor langdurige contracten tegemoet zien.”

Ben jij al Onana-moe?

  • Ik wel
  • Ik niet
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
28+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
41+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
18+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
35+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
237+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
47+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
85+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
201+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
74+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
709+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
154+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
43+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
332+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
732+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
195+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
318+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
331+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie