‘Bij PSV heeft Luuk de Jong alles al gezien’

Foto: ‘Bij PSV heeft Luuk de Jong alles al gezien’

In zijn column in De Telegraaf wijdt Wim Kieft vandaag aandacht aan Erling Haaland (Borussia Dortmund), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Romelu Lukaku (Chelsea) en… Luuk de Jong (FC Barcelona).

De voormalige speler van PSV en Ajax schrijft: “Van deze spitsen naar Luuk de Jong is een grote stap, hoewel hij zich nu speler van FC Barcelona mag noemen. Fysiek en qua voetbalkwaliteit mag hij niet in de schaduw staan van de hierboven genoemde spitsen. Maar De Jong kan wel geweldig koppen. In het coronaseizoen bezorgde hij Sevilla de Europa League met belangrijke goals in de halve finale tegen Manchester United en finale tegen Internazionale. Met twee kopballen. Hij weet zich ineens contractspeler bij FC Barcelona.”

“Het valt te begrijpen van De Jong zijn kant en van FC Barcelona”, vindt Kieft. “Bij Sevilla stond hij op een zijspoor. Terug naar PSV? Daar heeft hij alles al gezien en een keer meegemaakt. Ronald Koeman kent hem, weet wat hij van hem kan verwachten, hij is relatief goedkoop en De Jong zal zich neerleggen bij een eventuele rol als pinchhitter. Iets wat hem ligt.”

De oud-spits sluit af: “Zo’n speler wil en moet elke topclub eigenlijk op de bank hebben. Zodat je kan schakelen qua systeem, als het even niet loopt of je iets moet forceren. Dit avontuur is heel leuk voor Luuk de Jong.”

Kan Barcelona De Jong wel gebruiken?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie