‘Kökçü voorbeeld van spelers die we moeten opspeuren’

Foto: ‘Kökçü voorbeeld van spelers die we moeten opspeuren’

In de kwalificatiereeks richting het WK moet het Nederlands elftal het ook opnemen tegen Turkije. Aldaar spelen de in Nederland geboren Orkün Kökçü en Halil Dervisoglu, over wie voormalig international Hamit Altintop lyrisch is.

“Orkun is een goed voorbeeld van een speler die we als nationale bond moeten opspeuren. Een nummer zes of acht die voor ons erg waardevol is. Ook in de toekomst kan hij erg belangrijk voor ons zijn”, steekt Altintop, oud-speler van onder meer Schalke 04 en Bayern München, van wal in gesprek met ELF Voetbal.

“Halil deed het erg goed bij Galatasaray. We willen in de nationale ploeg ook jonge jongens een kans geven. We weten nu nog onvoldoende welke jongens met Turkse roots in West-Europa rondlopen. Daar zitten zeker jongens bij die waardevol voor ons kunnen zijn. We moeten ze wel vinden. Scouting in West-Europa verloopt onder andere vanwege de coronasituatie niet ideaal. Wellicht kun jij ons helpen bij het vinden van die talenten.”

Dinsdagavond wacht een bezoek aan Amsterdam voor de Turken. “Het wordt een lastige wedstrijd voor ons. Maar een gelijkspel of overwinning zou een enorme opsteker betekenen. Dan houden we plaatsing voor het WK van 2022 in eigen hand. We willen volgend jaar december in Qatar uitkomen. Dat is nu ons belangrijkste doel. Daarna willen we verder bouwen”, aldus Altintop tot slot.

Is Kokcu in potentie wereldtop?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, dat niet
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie