Driessen constateert opmerkelijke keuze Van Gaal

Foto: Driessen constateert opmerkelijke keuze Van Gaal

Cody Gakpo heeft nu al meer krediet bij bondscoach Louis van Gaal dan Steven Berghuis. Dat concludeert Valentijn Driessen in zijn nieuwe column voor De Telegraaf.

Driessen blikt terug op het due met Noorwegen. Berghuis, volgens Driessen ‘de meest creatieve speler van Van Gaal’, mocht in de rust in de kleedkamer achterblijven. “Omdat hij verzaakte bij de uitvoering van zijn taken en opdrachten. Maar zonder goed te spelen stond de Ajacied aan de basis van de gelijkmaker en gaf hij enkele acceptabele voorzetten vanaf rechts. Met Donyell Malen en later Gakpo op de rechterflank werd Oranje niet beter, niet gevaarlijker en zeker niet creatiever”, somt Driessen vrijdag op in zijn column in De Telegraaf.

Driessen constateert dan ook dat ‘Gakpo zich in zijn tweede interland al meer kan veroorloven dan Berghuis’. “Na een sterk begin viel de jonge PSV’er ver terug. Hij stond te snurken waardoor Haaland de score opende. Terwijl Gakpo halverwege de tweede helft rijp was voor vervanging door Bergwijn, liet Van Gaal hem de wedstrijd uitspelen. Omdat de bondscoach het niet eerlijk vond om Gakpo te slachtofferen, nadat hij vanaf rechts moest spelen. Want daar ligt zijn kracht niet. Leuk, dergelijke loyaliteit, maar zulke sentimenten mogen geen rol spelen bij de zeventigjarige bondscoach. Van Gaal had Gakpo dan juist moeten wisselen. Dit gaat om het Nederlands elftal, om kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar en dan neem je geen onverantwoorde risico’s. Hoeveel potentie Gakpo ook heeft.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
281+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie