‘KNVB tóch overstag voor klagend Feyenoord’

Foto: ‘KNVB tóch overstag voor klagend Feyenoord’

Vanwege de UEFA Conference League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa op 14 september wil Feyenoord de clash met Heracles twee dagen daarvoor laten verplaatsen naar later in het seizoen, maar de KNVB wil de wedstrijd liever één dag naar voren, op de zaterdagavond 11 september dus, halen.

“Wij willen om vele redenen niet op zaterdag spelen en hebben dat aangegeven bij de KNVB. We willen graag de wedstrijd verplaatsen naar een midweekse avond, bijvoorbeeld begin december”, meldt een woordvoerder van Feyenoord in het Algemeen Dagblad. “Daar zijn vele redenen voor, waar wij ook niks aan kunnen doen. Allereerst is de wedstrijd dus met twee dagen vervroegd. Ook is er sprake van een verlengde interlandperiode door de FIFA, waardoor een belangrijke speler als Luis Sinisterra op zaterdag 12 september nog niet beschikbaar is. Verder zijn er ook tal van andere (basis)spelers van ons nu actief bij diverse nationale elftallen.”

“Verder lijkt verplaatsing ons juist wegens de afgesproken bescherming van Europese clubs, waar vorige week helaas ook al geen uitvoering kon worden gegeven”, vervolgt de woordvoerder. “De uitwedstrijd bij FC Utrecht uit bleef op last van de burgemeester helaas gewoon op 12.15 uur staan. We zien ook niet in waarom dit niet zou kunnen, aangezien de KNVB Ajax al wel toestemming heeft gegeven om de thuiswedstrijd tegen Willem II van zaterdag 4 december te verplaatsen naar een midweekse avond.”

UPDATE 2/9


Naar aanleiding van de klachten van Feyenoord rondom het speelschema heeft de KNVB besloten om de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles alsnog te verzetten naar ergens in december. Dat weet het doorgaans betrouwbare Feyenoord Transfermarkt te melden. De officiële melding vanuit de KNVB en Feyenoord zou snel volgen.

Goede zaak?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie