‘Waarom PSG ‘nee’ zegt tegen 200 miljoen voor Mbappé’

Foto: ‘Waarom PSG ‘nee’ zegt tegen 200 miljoen voor Mbappé’

Een week geleden leek de deal rond Kylian Mbappé tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain bijna beklonken. De Koninklijke zou bereid zijn geweest om 170 miljoen euro plus 10 miljoen euro aan bonussen over te maken. Al kwam daar helemaal niets van in huis. Ook op de laatste dagen van de transfermarkt hield sportief directeur Leonardo zijn been stijf.

PSG is dan ook niet de club die startende spelers zomaar laat vertrekken, zo laat El Mundo Deportivo weten. Met die principes kreeg FC Barcelona in het verleden ook al te maken. In verschillende transferwindows probeerden ze Thiago Silva, Marquinhos, Marco Verratti, Adrien Rabiot en Neymar vast te leggen. Hoewel in de laatste drie gevallen de overeenkomst tussen de speler en Barça rond was, zoals nu ook het geval tussen Real Madrid en Mbappé, zei PSG dat hun ster niet bewoog.

Bovendien willen de Fransen de Champions League winnen. Het verloor al een finale met Neymar en Mbappé van Bayern München. Sterke man Nasser Al Khelaïfi is ervan overtuigd dat het met Messi, Mbappé en Neymar zijn jaar wordt. Dan wordt het zonder de Franse ster weer moeilijker, als die volgend seizoen toch naar Madrid trekt. De droom van PSG is op dit moment net iets meer waard dan de droom van Mbappé.

En PSG heeft tot slot gewoonweg geen geld nodig. Dankzij de sterke bestuurskamer en de Qatarese staat achter zich, kan de club makkelijk neen zeggen tegen 200 miljoen euro, het laatste Madrileense bod. Een berekend risico wetende dat Mbappé volgend jaar gratis de deur uit kan.

Snap jij deze beslissing van PSG?

  • Ja
  • Nee..
334+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie