‘Ihattaren vaker ziek of kwijt dan dat hij speelde’

Foto: ‘Ihattaren vaker ziek of kwijt dan dat hij speelde’

Op Deadline Day rondde Mohamed Ihattaren een verrassende transfer voor een paar miljoen euro naar Juventus af. De Oude Dame verhuurt hem gelijk door naar Sampdoria en journalist Sjoerd Mossou is benieuwd of de middenvelder daar gaat slagen.

“Ihattaren vertrekt bij PSV door de achterdeur, na een in sportief opzicht desastreus jaar. Hij was vaker ziek of kwijt dan dat hij speelde. Het is bovenal aan zijn zaakwaarnemer Mino Raiola te danken dat hij nu bij Juventus en Sampdoria een kans krijgt, anders was het pakweg FC Utrecht geworden (of zelfs dat niet)”, stelt Mossou in het Algemeen Dagblad.

“Zo goed als iedereen bij PSV, van de koffiejuf tot de jeugdtrainer, van talentenbegeleider tot directeur, raakte stilaan de grip kwijt. Het laat zien hoe kwetsbaar en grillig een jong leven kan zijn – en hoe dat onherroepelijk wordt uitvergroot in het domein van de grootste sport ter wereld, juist in deze tijd. Wij, u en ik, bewust of onbewust, maakten Mohamed Ihattaren eerst ongenadig groot. De term ‘talent’ was niet langer voldoende. Dit was een toptalent. Een supertalent. Wat zeg ik: een megatalent.”

Mossou hoopt dat Ihattaren zich gaat herpakken bij Juve: “Het is zinloos om in het brein te willen kruipen van Mohamed Ihattaren. Je kunt alleen maar hopen dat iedereen bij PSV het grandioos mis had, behalve hijzelf.”

Gaat Ihattaren slagen bij Sampdoria?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie