TRANSFERUURTJE: Ten Hag winnaar, geweldige Feyenoord-slag

Foto: TRANSFERUURTJE: Ten Hag winnaar, geweldige Feyenoord-slag

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax wilde Nicolás Tagliafico, David Neres én André Onana verkopen, maar geen van deze spelers vond daadwerkelijk een nieuwe werkgever in de transferwindow… De Telegraaf noemt oefenmeester Erik ten Hag ‘de grote winnaar’. “Doordat André Onana, David Neres en Nicolás Tagliafico er toch niet in slaagden een andere club te vinden, is hij de eerste Ajax-trainer in jaren die zijn basiselftal en de belangrijkste groep daaromheen volledig intact zag blijven én met Steven Berghuis en Mohamed Daramy zijn gewenste versterkingen kreeg”, legt de krant uit. “Het mag duidelijk zijn dat Ajax baadt in luxe en daardoor opnieuw de torenhoge titelfavoriet is.” Men vervolgt: “Onana mag vanaf zaterdag weer trainen en is per 4 november inzetbaar. Op de valreep was Villarreal heel concreet voor de doelman, maar de Spaanse club pakte niet door. Hetzelfde gold voor West Ham United bij Nicolás Tagliafico, terwijl Ajax zijn hand overspeelde bij Neres. Door vast te houden aan een bedrag van in totaal 25 miljoen euro haakten de geïnteresseerde clubs af.”

Amad Diallo (Manchester United) raakte geblesseerd en kwam daarom niet naar Feyenoord, maar de Rotterdammers wisten Reiss Nelson (Arsenal) vervolgens wél vast te leggen. En de supporters in De Kuip mogen wel wat verwachten… Steve Rowley, die hoofd scouting was bij Arsenal toen Arsène Wenger het daar voor het zeggen had als oefenmeester, kan zich nog wel herinneren hoe Nelson binnenkwam bij de Gunners. Aan De Telegraaf vertelt hij: “Een jongen met veel techniek en prachtige dribbels. Hij is in staat een man te passeren en mensen te enertainen. Ik hoop voor hem dat hij het gaat maken in de Eredivisie, die competitie ligt hem misschien wat beter dan de Premier League of de Duitse Bundesliga. Hij moet hard aan zichzelf blijven werken.”Oefenmeester Roger Schmidt moet dit seizoen leveren met PSV, zo concludeert De Telegraaf vandaag. De Eindhovenaren hebben de coach immers op zijn wenken bediend en voldaan aan vrijwel al zijn transfereisen… De bovengenoemde krant stelt: “Roger Schmidt mag zich niet beklagen over de technische leiding van PSV. Sinds hij trainer is van de Eindhovense club krijgt hij zowat alles wat hij wil voor elkaar. Aan het slot van de zomerse transferperiode gingen twee grote wensen van de Duitser in vervulling. Met Carlos Vinícius (voor twee jaar gehuurd van Benfica met koopoptie) kreeg hij een tweede diepe spits.” Valentijn Driessen schreef in een eerder stadium al over Schmidt: “Sinds de komst van de Duitse trainer – in 2020 kwam hij met heel veel tamtam binnen – gaf het duo hun trainer Schmidt eigenlijk alles wat hij maar verlangde. Hij mocht het spelersbeleid, inclusief transfers, bepalen. Maar leveren, ho maar. Een troostprijs: de Johan Cruijff Schaal.”

Joey Veerman heeft in de afgelopen transferperiode ongeveer honderd keer gezegd dat hij wilde vertrekken bij sc Heerenveen, maar het is nu 1 september en de middenvelder staat nog altijd onder contract in het Abe Lenstra Stadion. Kees Kwakman reageert bij ESPN: “Ze hebben het volste recht. De zaakwaarnemer van Veerman zal zich toch echt achter de oren moeten krabben. Die heeft hem een contract laten tekenen, zonder clausule. Dan zijn dit de consequenties.”

Buitenland:

Eventjes leek het erop dat de transfer van Luuk de Jong naar FC Barcelona geklapt was, maar ver na middernacht kwamen de Catalanen met het verlossende woord: de spits verlaat Sevilla voor een uitleenbeurt in het Camp Nou-stadion. Aanvankelijk werd De Jong vooral heel erg vaak aan een terugkeer naar het Philips Stadion van PSV gelinkt, maar in het afgelopen weekend zegde hij zijn voormalige werkgever definitief af, waarna de Eindhovenaren doorschakelden naar Carlos Vinícius. Voetbal International meldt: “De spits wees een terugkeer naar Eindhoven van de hand. Volgens Sevilla-directeur Monchi zag hij ervan af omdat hij naar eigen zeggen nog een bijdrage zou leveren aan het succes van Sevilla. Dat gebeurt dus niet: De Jong voegt zich in Barcelona bij Koeman, assistent-trainer Alfred Schreuder, Frenkie de Jong en Memphis Depay.”

FC Barcelona betaalde twee jaar geleden meer dan 100 miljoen euro voor Antoine Griezmann aan Atlético Madrid, maar in het Camp Nou-stadion kon hij de hoge verwachtingen vervolgens nooit waarmaken. Nu keert de Fransman terug naar de Spaanse hoofdstad. Het werd nog eventjes spannend op deadline day, omdat de transfer van Saúl Ñíguez naar Chelsea geklapt leek te zijn, met een aderlating voor Griezmann als gevolg. Voetbal International schrijft: “En dat zou ook slecht nieuws zijn voor Luuk de Jong, die alleen bij een vertrek van de Fransman naar Barça zou verkassen. Nu is de deal van Griezmann dus alsnog rond, aangezien de documenten naar verluidt al om 23.59 uur waren verstuurd.”

Luuk de Jong goed genoeg voor Barcelona?

  • Vind ik wel
  • Vind ik dus niet
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:30
2+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
19+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
95+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
43+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
25+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
60+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
232+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
27+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
271+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
731+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
290+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
731+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
71+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
91+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
127+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
440+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
50+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
21:42
236+
‘Oranje-international in topvorm niet eens mee naar het EK’
21:17
62+
Jesus ontsteld na uitspraak racisme-incident: “Voel me erg verbitterd”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie