De mooiste doelpunten in de Eredivisie van augustus 2021

Foto: De mooiste doelpunten in de Eredivisie van augustus 2021

De mooiste doelpunten van de Eredivisie zijn weer terug! Nu de Nederlandse competitie weer is afgetrapt is het ook weer tijd voor voetbalfans om te genieten van de prachtige goals die ons om de oren vliegen. Om ervoor te zorgen dat je er geen mist, zetten we de mooiste doelpunten in de Eredivisie van augustus 2021 op een rijtje.



Voor deze beste Eredivisie doelpunten van augustus 2021 hebben we een mooie lijst opgesteld. Iedere Eredivisie wedstrijd die in augustus gespeeld werd telt mee. In totaal kiezen we een vijftal toffe goals, waarbij we ons richten op prachtige pegels, schitterend samenspel en bijzondere ballen. In willekeurige volgorde presenteren we hierbij de mooiste doelpunten in de Eredivisie van augustus 2021.



Jørgen Strand Larsen (sc Cambuur 1-2 FC Groningen) – Speelronde 1 



We trappen af met een prachtige goal die direct al soliciteert naar het mooiste doelpunt van 2021. Bij FC Groningen is het Jørgen Strand Larsen die in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Cambuur direct een prachtige treffer maakt. Via een omhaal was hij goud waard voor zijn team.



Met de rug naar het doel krijgt Larsen de bal vanaf grote afstand aangespeeld waarna hij de verdediging, terwijl hij de bal hoog houdt, van de bal weet te weren. Na een paar keer hooghouden besluit hij de omhaal maar in te zetten en krijgt hij de bal zo tegen het net. De keeper van Cambuur werd kansloos verrast, terwijl Groningen toch nog met drie punten weer naar het hoge Noorden vertrok.



Bekijk de goal hier terug!







Dusan Tadic (Ajax 5-0 N.E.C.) – Speelronde 1



Ajax wist in tegenstelling tot Groningen wel met grote cijfers te winnen van promovendus N.E.C. De club uit Nijmegen kreeg vijf goals om de oren, waarbij het die van aanvoerder Dusan Tadic is die wordt bekroond in deze lijst. De aanvoerder van de Amsterdammers jaagde de bal met overtuiging bijzonder mooi tegen het net.



Met een uitgespeelde aanval die lijkt te mislukken komt de bal redelijk toevallig bij Tadic terecht. De aanvoerder staat compleet vrij in de zestien en besluit de bal vol op zijn pantoffel te nemen. Het vurige schot rolt zo het dak van het doel in en voor zowel de verdediging en keeper was er geen houden meer aan.



Bekijk de goal hier terug!







Tibor Halilovic (sc Heerenveen 3-2 RKC Waalwijk) – Speelronde 2



Niets is zo lekker als een goed uitgespeelde aanval bekronen. Dat is dan ook precies wat er gebeurd dankzij Halilovic die de goede actie van Filip Stevanović afrond. Stevanović probeert zichzelf in eerste instantie via een actie vrij te spelen op het moment dat hij het zestienmetergebied binnendringt, maar na een paar keer draaien blijkt er geen doorgang te zijn.



Wel ziet hij Halilovic in de vrije ruimte aansluiten en wipt Stevanović de bal bijzonder mooi naar elf meter. Halilovic neemt de bal in een keer op de voet en jaagt de bal zo tegen het net. De uithaal is verwoestend en onhoudbaar voor de keeper uit Waalwijk.



Bekijk de goal hier terug!




Aslak Witry (sc Heerenveen 1-3 AZ) – Speelronde 3



Van een prachtige goal van sc Heerenveen schakelen we over naar een fabuleuze goal tegen de Friese club. Het betreft de prachtige uithaal van Aslak Witry die geweldig in de kruizing draait. Vanaf randje zestien krult de bal op fenomenale wijze richting de linkerbovenhoek.



Ook het voorbereinde werk van AZ maakt dit een pareltje. De actie wordt namelijk vanaf de rechterkant opgezet en via snelle, korte passes weten de Alkmaarders steeds dichterbij het doel te raken. De meest opvallende tussenstap komt via Vangelis Pavlidis die het overzicht knap weet te bewaren en Witry van zijn assist voorziet.



Bekijk de goal hier terug!







Cody Gakpo (PSV 5-2 FC Groningen) – Speelronde 3



We sluiten deze maand af met de goal die PSV aanlevert via de voet van Cody Gakpo. De linksbuiten die onder Rogier Schmidt exceleert levert in de derde speelronde een prachtig visitekaartje af voor het Nederlands elftal door tegen FC Groningen zijn waarde maar weer eens te bewijzen. Het jonge talent zet via een inworp zelf een actie op en rond deze vervolgens schitterend af.



Na de inworp krijgt Gakpo de bal vrijwel direct weer in de voeten, waarna hij al slalommend de verdediging van Groningen zoek speelt. Wanneer hij net binnen het zestienmetergebied is, belsuit Gakpo maar eens af te drukken. Keihard schiet de hongerige aanvaller de bal via de binnenkant van de paal binnen via de verre hoek. 



Bekijk de goal hier terug!

Wie maakte de mooiste goal in de Eredivisie van deze maand?

  • Jørgen Strand Larsen
  • Dusan Tadic
  • Tibor Halilovic
  • Aslak Witry
  • Cody Gakpo
  • Anders
51+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
8+
Waarom Mikautadze bij Ajax nooit gaat slagen
11:46
32+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
73+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
94+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
145+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
75+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
86+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
133+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
143+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
209+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
206+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
513+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2258+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
808+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
190+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
85+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
121+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
649+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
150+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie