Utrecht pijnigt zwak Feyenoord in ‘grote Higler-show’

Bij Feyenoord begon men steeds optimistischer te worden de laatste weken, maar in de afgelopen dagen is de ploeg van Arne Slot toch aardig met beide benen terug op de grond gezet. Na Elfsborg (weliswaar in een return zonder al te veel belang) was het nu FC Utrecht dat zich te sterk voor de Rotterdammers toonde: 3-1.

Bij Utrecht ontbrak Gyrano Kerk vanwege een nakende transfer, maar het gemis bleek niet al te groot. De mannen van René Hake speelden uitstekend in een kolkende Galgenwaard, daar kon zelfs een door de VAR teruggetrokken penalty na een kwartier spelen (Tyrell Malacia raakte Anastasios Douvikas niet) en een onverwachte en onterechte openingstreffer van Luis Sinisterra op slag van rust niets aan veranderen. Enkele seconden later stond het namelijk al weer gelijk via routinier Willem Janssen.

En gelijk na rust greep Utrecht ook meteen de verdiende voorsprong. Uitgerekend Moussa Sylla, de vervanger van Kerk, gaf het laatste zetje na een verlengende kopbal van de teruggekeerde Mike van der Hoorn. Drie minuten later werd de marge zelfs verdubbeld door penaltyspecialist Simon Gustafson: de oud-Feyenoorder werd heel licht getoucheerd door Malacia en dit keer greep de VAR níét in. Even later werd er aan de overkant wél ingegrepen: door de assistent-scheidsrechter, die een door Higler gegeven penalty liet intrekken omdat Janssen eerst de bal speelde voor hij Guus Til raakte. Zo zag Higler al weer een tweede pingelbeslissing van hem teruggedraaid worden.

Het restant van de tweede helft speelde Utrecht zonder enige moeite uit. Feyenoord kon absoluut geen vuist meer maken en leed daarmee een tweede nederlaag op rij. Utrecht staat op 7 punten na 3 duels, Feyenoord heeft er één minder.

Scoreverloop: 0-1 (44′) Luis Sinisterra, 1-1 (45+2′) Willem Janssen, 2-1 (48′) Moussa Sylla, 3-1 (48′) Simon Gustafson (strafschop)