TRANSFERUURTJE: Ajax zet alles op alles, Veerman en AZ

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax zet alles op alles, Veerman en AZ

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.Er is mogelijk een fikse transferverrassing op komst: volgens Voetbal International heeft AZ zich namelijk officieel bij sc Heerenveen gemeld voor Joey Veerman. Het is algemeen bekend dat de spelmaker nog een transfer wil maken. Het blad onthult op zondagochtend: “AZ wil Joey Veerman overnemen van sc Heerenveen. De Alkmaarse club heeft zich al in Friesland gemeld voor de 22-jarige spelmaker. Een eerste bod van de Alkmaarders is afgewezen door Heerenveen.” Technisch manager van de Friezen Ferry de Haan wil niet inhoudelijk reageren: “De situatie is wat ons betreft niet anders dan een paar weken geleden.” VI gaat verder: “AZ deed deze zomer al een aantal lucratieve verkopen met het vertrek van keeper Marco Bizot en aanvallers Myron Boadu en Calvin Stengs. Inmiddels is ook Teun Koopmeiners op weg naar de uitgang. De Alkmaarders denken dat Veerman de broodnodige creativiteit aan het team kan toevoegen en hopen voor het sluiten van de markt – dinsdag om middernacht – een deal te sluiten.”

We hoeven hoogstwaarschijnlijk geen inkomende transfers meer te verwachten bij Ajax, maar de Amsterdammers proberen nog wel twee spelers te slijten: David Neres én André Onana. Wat dat betreft heeft de Eredivisie-topclub nog maar eventjes de tijd… Journalist Mike Verweij geeft een update in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. De Braziliaan is als eerste aan de beurt: “Bij Neres ging het verhaal dat Olympique Lyon in de markt zou zijn. Dat zijn ze wel heel even geweest, maar dat zijn ze niet meer. Er zijn wel wat andere clubs die geïnformeerd hebben, dus… iedereen hoopt dat het een beetje stilte voor de storm is.” Hij vervolgt: “Want hoewel Erik ten Hag heel keurig zei dat hij Neres er best bij wilde houden, wil de club hem gewoon verkopen. En Ajax wil ongeveer twintig miljoen, percentage doorverkoop en nog wat bonussen. Dus Ajax doet er echt alles aan om hem nog te slijten…” Dan Onana: “Er zijn twee clubs die redelijk concreet voor hem zijn, en Ajax moet hem eigenlijk wel verkopen. Anders krijgen ze niks meer voor hem, dus men hoopt echt wel dat hij nog onderdak vindt bij een andere club.”PSV-banneling Mohamed Ihattaren heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden, maar het is wel duidelijk dat hij absoluut geen toekomst meer heeft in het Philips Stadion. Oefenmeester Roger Schmidt zegt een last-minute transfer te verwachten. Na afloop van de wedstrijd tussen de Eindhovenaren en FC Groningen van gisteravond (5-2) vertelde de coach op zijn persconferentie over Ihattaren: “Hij wil vertrekken. We hebben nog maar een paar dagen, maar ik denk dat hij vertrekt.”Amad Diallo van Manchester United is hard op weg naar Feyenoord. De Rotterdammers gaan het supertalent uit Ivoorkust hoogstwaarschijnlijk een jaartje huren van de Red Devils, maar niet iedereen is daar even positief over. Presentator Mark Goldbridge van The United Stand doet zijn beklag: “Persoonlijk vind ik dat dit geen goede move is. Ik vind dit eigenlijk helemaal niks! Kijk, Amad had al een bepaalde reputatie toen hij naar United kwam. In januari trainde hij mee met het eerste team en ik hoorde steeds: hij is ongelooflijk, hij is on-ge-loof-lijk.” Hij vervolgt: “Aan het einde van het afgelopen seizoen deed hij mee tegen Wolverhampton Wanderers als een valse nummer negen en speelde hij geweldig. Tegen AC Milan (in de Europa League, red.) viel hij in en scoorde hij. Hij komt terug van de Olympische Spelen (met Ivoorkust, red.) en doet het wéér geweldig op de trainingen, en nu gaat hij naar de Nederlandse competitie…”

Er gaat in de laatste dagen van de transferwindow nog heel wat veranderen bij FC Groningen. Het is namelijk een drukte van belang in het Hitachi Capital Mobility Stadion, zo vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan Voetbal International. Hij geeft ruiterlijk toe: “Er liggen meerdere biedingen op Azor Matusiwa en Gabriel Gudmundsson.” Deze twee voetballers kunnen de Trots van het Noorden miljoenen opleveren: “Het is allebei nog niet rond, dus er moet nog wel wat gebeuren. Maar het is duidelijk erg serieus.” Ook spits Jörgen Strand Larsen genereert interesse: “Een veel te laag bod van Bröndby IF hebben we al afgewezen, maar er zijn ook enkele Bundesliga-clubs in de markt. Dat kan de komende dagen nog gaan spelen.” Patrick Joosten en Ahmed El Messaoudi lijken op hun beurt te blijven.

Diallo te goed voor Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
13+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
188+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
36+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
81+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
106+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
1443+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
180+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
20:54
94+
“Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”
20:29
218+
Tadic heeft slecht nieuws voor Ajax- en Twente-fans: “Dit zijn de beste”
20:03
23+
Dit zijn de opstellingen van de twee Champions League-krakers woensdagavond
19:39
105+
Hazard doet boekje open: “Vroeg aan ploeggenoten mij de bal niet te geven”
19:16
63+
Van Mosselveld nieuwe algemeen directeur van FC Groningen
19:00
406+
Joey Veerman naar Real Madrid | Stalen Snor #54
18:49
8349+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:30
3169+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
18:24
1096+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
767+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
17:32
586+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:18
342+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
17:15
215+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie