PSV toont veerkracht en wint met vijfklapper

PSV heeft ook de derde Eredivisie-wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De Eindhovenaren wisten een achterstand tegen FC Groningen om te buigen in een 5-2 overwinning.

PSV werd afgelopen dinsdag door Benfica uit de groepsfase van de Champions League gehouden. Het was natuurlijk de vraag hoe de Eindhovense ploeg zou reageren op deze domper. Het begin was nog hoopgevend te noemen, want Cody Gakpo schoot al na zeven minuten de 1-0 tegen de touwen. De vleugelaanvaller trok naar binnen en schoot via de binnenkant van de paal snoeihard raak.

FC Groningen raakte geenszins in de war van deze snelle achterstand. Sterker nog: iets meer dan tien minuten later leidde de formatie van Danny Buijs zomaar met 1-2. Cyril Ngonge schoot de bezoekers met enig fortuin op gelijke hoogte, waarna hij een absolute hoofdrol opeiste door kort daarna ook de 1-2 binnen te werken. Bij zijn tweede doelpunt zag doelman Joël Drommel er niet lekker uit.

Uitgerekend een Groningen-speler bracht PSV weer langszij. Een hoekschop werd door Mo El Hankouri nogal knullig achter zijn eigen doelman Peter Leeuwenburgh gewerkt. Diezelfde sluitpost moest diep in de blessuretijd van de tweede helft nogmaals vissen en opnieuw was een hoekschop de inleiding. André Ramalho kopte raak, vlak nadat Gakpo nog op het laatste moment was afgestopt.

In de tweede helft had de VAR een hoofdrol. Eerst werd een treffer van Eran Zahavi nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar in Zeist trok men terecht de conclusie dat Yorbe Vertessen de bal tussendoor niet raakte en daardoor verscheen de 4-2 alsnog op het scorebord. Scheidsrechter Serdar Gözübüÿük werd ook nog naar de kant geroepen voor een vermeende penalty voor PSV, maar dat advies besloot hij niet te volgen. Vlak voor tijd werd de 5-2 van Armindo Bruma nog afgekeurd wegens buitenspel, maar in extremis kegelde hij de vijfde PSV-goal alsnog binnen.

Scoreverloop: 1-0 (7′) Cody Gakpo, 1-1 (15′) Cyril Ngonge, 1-2 (18′) Cyril Ngonge, 2-2 (27′) Mo El Hankouri (eigen doelpunt, 3-2 (45′) André Ramalho Silva, 4-2 (55′) Eran Zahavil, 5-2 (90′) Armindo Bruma