TRANSFERUURTJE: Ajax verzevenvoudigt salaris, bizarre Haaland-deal

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax verzevenvoudigt salaris, bizarre Haaland-deal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

De verwachting is dat Ajax zijn aanwinst Mohamed Daramy vandaag nog presenteert, maar de Amsterdammers hebben flink wat in het werk moeten stellen om de buitenspeler van FC Kopenhagen in te lijven. Althans, dat is wat de Deense krant BT vandaag schrijft. Directeur Marc Overmars zou zijn salaris namelijk maar liefst verzevenvoudigd hebben! De jonge aanvaller verdiende in Kopenhagen een jaarloon van ongeveer 280.000 euro, maar bij Ajax gaat hij 2 miljoen euro per seizoen opstrijken. De Amsterdammers moesten hem ook wel een gepeperde aanbieding doen, want eigenlijk was Daramy op weg naar het Belgische Club Brugge. Toen de regerend landskampioen van de Eredivisie zijn neus aan het venster stak wees de Deense international de Jupiler Pro League-topclub echter meteen af.

PSV wil deze zomer tóch meewerken aan een transfer van Nick Viergever. Volgens Feyenoord Transfermarkt wil de Eindhovense club voor een fooi toestemming geven. Donderdagavond werd duidelijk dat Feyenoord in Viergever een aanwinst ziet. Trainer Arne Slot kan een versterking voor de laatste linie goed gebruiken, aangezien hij momenteel middenvelder Wouter Burger in die rol moet gebruiken. Feyenoord Transfermarkt meldde op dat moment echter dat PSV niet wilde meewerken. Het Eindhovense statement zou inmiddels zijn veranderd. PSV wil een transfervrij afscheid niet toestaan, maar voor slechts 200.000 euro zou de club toestemming willen geven. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Twitter-medium.Oefenmeester Roger Schmidt heeft het al een paar keer gezegd en hij herhaalt het nog maar eens: de Duitser is van mening dat PSV een nieuwe spits aan moet trekken. Hij vindt helemaal niet dat zijn selectie zo breed is. Op de persconferentie in aanloop naar FC Groningen-thuis op zaterdagavond vertelt de trainer: “Het zou niet verkeerd zijn als we er wat extra kwaliteit bij krijgen. Daar zijn we al weken mee bezig, maar ik weet eerlijk gezegd niet hoe dicht we nu zijn bij het aantrekken van bepaalde spelers.” Als een van de aanwezigen tegenwerpt dat PSV al een brede selectie heeft, antwoordt Schmidt: “Zo groot is onze selectie niet, hoor. Kijk: tot Kerstmis spelen we iedere drie dagen een wedstrijd, tijdens de interlandbreaks moet 60 tot 70 procent van onze selectie zich melden bij hun nationale ploegen, waar ze ook nog eens drie duels spelen. Dus als je op dit niveau wil presteren, in deze Europa League-poule de knock-outfase wil halen, om de titel wil spelen en de beker wil winnen, dan is dat een uitdaging.” De coach gaat een stapje verder: “We doen het nu eigenlijk met één spits (Eran Zahavi, red.). Dat is niet normaal.”

Buitenland:

Cristiano Ronaldo heeft zich aan Manchester United verbonden, maar gaan Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) en Erling Haaland (Borussia Dortmund) ook nog een transfer maken in de aankomende dagen? Het zou zomaar kunnen. Real Madrid bracht al twee biedingen uit op Mbappé, eentje van 160 miljoen euro en eentje van 170 miljoen euro plus 10 miljoen euro aan bonussen. De Fransman ziet zichzelf wel in het Estadio Santiago Bernabéu voetballen en bovendien beschikt hij over een aflopend contract in Parijs… Gaat deze transfer door, dan meldt PSG zich volgens het geruchtencircuit meteen bij Borussia Dortmund voor Haaland. De steenrijke Parijzenaars zouden een bod van 150 miljoen euro voorbereiden, maar volgens de laatste geluiden uit Duitsland vraagt BVB liefst 200 miljoen euro voor zijn Noorse Golden Boy.

Thiago Silva moest een jaartje geleden door zijn leeftijd vertrekken bij Paris Saint-Germain en transfereerde naar Chelsea. Nu hebben de Parijzenaars echter een andere routinier aangetrokken in de persoon van Sergio Ramos… In een interview met ESPN Brazil vertelt Silva: “Ik heb niks tegen Sergio Ramos als persoon. Maar op het moment dat Sergio een tweejarig contract kreeg aangeboden, was hij net zo oud als ik was toen ik moest vertrekken. Dat maakt me oprecht verdrietig. Ik heb er nooit met iemand over gesproken, maar het maakt me triest. Alsof ik nooit iets heb betekend voor de club.”

Gaat Haaland naar PSG?

  • Ik zie het gebeuren
  • Nee joh
266+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:05
170+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
40+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
21+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
140+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
304+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
102+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
125+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
42+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
248+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
8+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
282+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
157+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
31+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
29+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
160+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
95+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
135+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
16:50
103+
KNVB komt met update over geblesseerde Frenkie de Jong
16:30
29+
Akkoord op komst: EK-deelnemers mogen 26 spelers meenemen
16:10
214+
‘Van Praag redt eigen hachje met terugkeer Kroes’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie