Engelse kranten gaan los over ‘gorilla’ Ronaldo

Foto: Engelse kranten gaan los over ‘gorilla’ Ronaldo

Toen Cristiano Ronaldo eenmaal aangegeven had dat hij wilde vertrekken bij Juventus was het eigenlijk zo gepiept. Manchester United deed hem een aanbieding, bracht een bod op hem uit en klaar was Kees. De diverse Engelse kranten gaan vandaag helemaal los over de comeback van ‘CR7’ op Old Trafford.

De BBC schrijft bijvoorbeeld: “Zijn magnifieke carrière afsluiten in het Theatre of Dreams: het leest als een sprookje. De 36-jarige superster heeft iedereen op Old Trafford altijd bewaard in een speciaal plekje in zijn hart. Hij zal worden onthaald als een terugkerende held, bij zijn homecoming waarvan altijd werd gedroomd, maar die nooit echt voor mogelijk werd gehouden. Hij brengt met zich mee: sterrenstof, een vleugje sportieve romantiek én een voortdurende dosis kwaliteit.”

Het kwaliteitsmedium plaatst wel een kanttekening: “Het is een enorme boost, maar voor manager Ole Gunnar Solskjaer heeft het ook een keerzijde. Hij is nog steeds op zoek naar zijn eerste prijs en móét nu leveren. Er zijn geen excuses meer voor hem. Als Man United niet serieus meedoet om de titel en minimaal één prijs wint, zullen er serieuze vragen worden gesteld. Niemand zet vraagtekens bij het feit dat Ronaldo zich aan zijn deel van de deal gaat houden. Solskjaer hoopt nu dat Ronaldo hem helpt bij het realiseren van zíjn deel van de deal.”

“Het is als met die mop”


The Daily Mail is lyrisch: “De koning is terug! Dit is een gamechanger in de Premier League en voor Man United. Vlak nadat hij in 2009 vertrok bij de club, verloor United de titel op doelsaldo aan Man City. Dat gaat dit keer niet gebeuren, want geen enkel team met Ronaldo in de gelederen zal ooit iets verliezen op doelsaldo. Ze zullen niet altijd de titel winnen, maar dat ligt in ieder geval niet aan het aantal gemaakte doelpunten. Daar zorgt Ronaldo wel voor. Waar moet hij gaan spelen in dit team? Wie weet het op dit moment? En who cares? Het is als met die mop. Vraag: waar gaat een gorilla van 250 kilo zitten? Antwoord: precies waar hij zelf wil. Ronaldo is die gorilla, die gaat en staat waar hij zelf wil.”

The Sun heeft het laatste woord: “Dit is fantastisch nieuws. Het is een beetje nostalgisch, dat werkt niet altijd, maar het idee dat hij naar City zou gaan was een kwelling voor de fans van United. Hij arriveert hier om prijzen te winnen, persoonlijke awards en om de Premier League in vuur en vlam te zetten.”

Verwacht jij veel van Ronaldo?

  • Ik wel
  • Ik niet
467+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie