Fraser: “Fledderus stoort ons al een hele tijd”

Foto: Fraser: “Fledderus stoort ons al een hele tijd”

De laatste dagen van de zomerse transferperiode zijn aangebroken. Henk Fraser merkt dat er nogal wat speelt en daarbij haalt hij uit naar FC Groningen.

De Groningers toonden vorig jaar zomer al interesse voor Abdou Harroui en zou ditmaal het hoofd van Laros Duarte op hol brengen. “Ik kan niet ontkennen dat onze vriend Fledderus ons al een hele tijd stoort”, zo reageert de Sparta-trainer bij RTV Rijnmond op de technisch directeur van FC Groningen. “Maar goed, ook dat is onderdeel van het vak. We hebben ook niet dezelfde belangen. En dat het mij irriteert is mijn probleem.”

Fraser vervolgt: “Wat voor mij wél nieuw is – en dat heb ik als trainer en als speler nog niet eerder meegemaakt – is dat spelers in die periode ook niet inzetbaar zijn. Dat je niet kan spelen en trainen, omdat je kop er niet bij is. Dat zie ik overigens niet alleen bij Sparta, maar ook bij andere clubs. Ergens is het er zo ingegroeid. Dat we het heel normaal zijn gaan vinden dat spelers weigeren te spelen.”

De assistent-coach van Oranje wijst ook naar de rol van zaakwaarnemers. “Een aantal zaakwaarnemers vind ik top. Maar bij sommigen heb ik het gevoel dat het hen om de knaken gaat en dat ze niet helemaal in het belang van de speler werken. Daar zal ik ook wel gezeik over krijgen, want ik kan het niet aantonen. Ja, die irritatie zit mij zeker dwars. Iedereen heeft ambities en die kan ik altijd respecteren. Maar je kan niet je ploeggenoten in de steek laten. Nogmaals, ergens is het erin gegroeid en is dat nu de maatstaf.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
395+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie