TRANSFERUURTJE: Ajax krijgt deksel op neus, Ronaldo, Mbappé én Haaland

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax krijgt deksel op neus, Ronaldo, Mbappé én Haaland

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is alleszins de verwachting dat David Neres deze week nog vertrekt bij Ajax, maar de Amsterdammers houden vermoedelijk niet zo heel veel geld over aan de Braziliaan. Die kon al twee keer eerder transfereren, voor veel hogere bedragen. Eerst was het Manchester United dat een megabod afgewezen zag worden en vervolgens kreeg Guangzhou Evergrande nul op het rekest, ondanks een bod van meer dan 40 miljoen euro. Nu vraagt Ajax naar verluidt 25 miljoen euro voor zijn vleugelflitser, die op het verlanglijstje van Olympique Lyon staat. Maar het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat Neres na 1 september nog in de Johan Cruijff ArenA speelt. Oefenmeester Erik ten Hag zegt tegen Voetbal International: “Daar kan ik geen antwoord op geven. Ik denk dat wij een goede selectie hebben die nu moet groeien. We zijn eindelijk compleet en daar hoort David Neres ook bij. Ik ben heel erg tevreden met wat hij de laatste weken laat zien en ik hoop dat hij dit doorzet.”

De toekomst van Teun Koopmeiners ligt hoogstwaarschijnlijk bij Atalanta Bergamo, maar de Italianen zijn er nog niet helemaal uit met AZ. De middenvelder hoopt op enige coulance, als de Alkmaarders wat water bij de wijn doen kan er een klap op de deal gegeven worden. Zijn zaakwaarnemer Karel Jansen laat aan De Telegraaf weten: “Het verschil tussen vraag en aanbod is redelijk marginaal geworden. Teun hoopt nu dat AZ hem deze transfer ook gunt, zoals ze steeds bij elke contractverlenging hebben verzekerd.” Na afloop van AZ-Celtic (2-1) zei Koopmeiners zelf tegen ESPN: “Hopelijk gaat binnenkort de hamer erop. Het is niet onbekend dat er nu dingen rondom mij spelen. Ik hoop dat het doorgaat, dat kan ik ook heel eerlijk zeggen. Ik denk dat we nu op een punt zijn dat de clubs eruit kunnen gaan komen.”PSV wordt nu al ontzettend lang in verband gebracht met Luuk de Jong, die mag vertrekken bij Sevilla, maar het is zeker geen gegeven dat de toekomst van de spits in het Philips Stadion ligt. Zijn komst raakt zelfs een beetje uit het zicht. Dat is het geval volgens journalist Marco Timmer van Voetbal International. De PSV-clubwatcher geeft op vrijdag een vierdelige transferupdate. Hij schrijft allereerst dat de ‘transfer van Luuk de Jong wat verder weg is. Maar daar blijft het niet bij. Timmer meldt namelijk ook dat TSG 1899 Hoffenheim concreet in de markt is voor Ritsu Doan. Daarnaast gaat hij in op de geruchten over een mogelijke transfer van Nick Viergever naar De Kuip van Feyenoord: PSV vindt de verdediger waardevol en laat hem niet zomaar gaan.

Buitenland:

Real Madrid heeft gisteravond laat een nieuw bod uitgebracht bij Paris Saint-Germain op Kylian Mbappé van 170 miljoen euro plus 10 miljoen euro aan bonussen. Volgens het Spaanse dagblad Marca is er nu witte rook op komst. De genoemde krant claimt het zeker te weten: PSG gaat het nieuwe voorstel accepteren. Voetbal International schrijft: “De club zou zich erbij hebben neergelegd dat Mbappé alleen nog maar voor Real wil spelen en dat een deal voor alle partijen het beste zou zijn. Marca claimt dat de deal deze vrijdag zelfs al officieel gemaakt zou kunnen worden.” Het blad vervolgt: “Zover gaan ze in de Franse berichtgeving overigens nog niet: L’Équipe heeft begrepen dat Real zijn bod best nog eens een keer zou kunnen gaan verhogen. Het Franse sportmedium denkt wel, net als Marca, dat de transfer ervan zal gaan komen.” L’Équipe kopt op vrijdag op zijn voorpagina: “Mbappé staat voor de deur bij Real!”

De toekomst van Cristiano Ronaldo ligt vermoedelijk niet bij zijn huidige werkgever Juventus, maar bij het Manchester City van coach Josep Guardiola. De Portugese superster lijkt daadwerkelijk een last-minute transfer naar het Etihad Stadium te gaan maken. Het Algemeen Dagblad bericht in ieder geval op vrijdagochtend: “Cristiano Ronaldo zou op het punt staan om Juventus te gaan verlaten en terug te keren naar Engeland. De Portugese superster aast volgens diverse media op een terugkeer naar Manchester. Niet om een contract te tekenen bij United, maar bij aartsrivaal City. Volgens de Italiaanse journalist Fabrizio Romano zijn er al gesprekken gaande tussen Ronaldo’s zaakwaarnemer en City”, gaat de krant verder. “Juventus zou ondertussen wachten op een bod uit Engeland. Het Engelse Sky Sports schrijft dat Ronaldo (36) bij City voor twee jaar kan tekenen voor een jaarsalaris van 15 miljoen euro. De doelpuntenmachine heeft bij Juventus nog een contract voor één seizoen waarin hij 31 miljoen euro zou gaan verdienen.”Real Madrid heeft zijn bod op Kylian Mbappé verhoogd tot een vast bedrag van 170 miljoen euro met daarbovenop 10 miljoen euro aan bonussen, en het heeft er alle schijn van dat Paris Saint-Germain dit gaat accepteren. Vervolgens moeten de Parijzenaars zélf in actie komen. Volgens de krant L’Équipe heeft PSG de laatste dagen niet stilgezeten. Vertrekt Mbappé daadwerkelijk uit het Parc des Princes, dan wil de grootmacht uit de Ligue 1 een (meer dan) capabele vervanger aantrekken en wat dit betreft hebben de Fransen een aantal opties in kaart gebracht. Erling Haaland van Borussia Dortmund heeft volgens het bovengenoemde medium de voorkeur, maar de Golden Boy uit Noorwegen is waarschijnlijk wel heel erg duur. Blijkt de jonge spits niet haalbaar, dan komen Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Robert Lewandowski (Bayern München) in beeld.

Moet PSG Haaland halen?

  • Ja
  • Nee
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:44
41+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
25+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
52+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
87+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
108+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
179+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
158+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
503+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2074+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
776+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
187+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
79+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
119+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
640+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
148+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
709+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
904+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
512+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
54+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie