De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: drukte van jewelste!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: drukte van jewelste!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn de voorbereidingen op het volgende seizoen nog in volle gang en dus kun je rekenen op een paar leuke wedstrijden.



Zaterdag 28 augustus



Het is weer tijd om verder te gaan met de Eredivisie. Ook op de zaterdag barst het voetbalgeweld weer los in Nederland. Dit keer staan er vier wedstrijden op de planning, Vanaf kwart voor zeven barst het plezier los.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 28 augustus hieronder:


18.45 uur op ESPN 2: SC Cambuur – FC Twente, 20.00 uur op ESPN: PSV – FC Groningen, 20.00 uur op ESPN 3: Go Ahead Eagles – Sparta Rotterdam, 21.00 uur op ESPN 2: Willem II – PEC Zwolle


Op de zaterdag trappen we in Nederland wel pas af rond kwart voor zeven. Op dat tijdstip ontvangt SC Cambuur FC Twente namelijk. De Tukkers gaan op bezoek in Leeuwarden en gezien beide teams nog niet echt weten te overtuigen is de uitslag moeilijk te voorspellen. Waar FC Twente knap stand wist te houden tegen Ajax, staat Cambuur alleen nog helemaal onderaan.

Vervolgens mag PSV aantreden voor een nieuwe wedstrijd. Die wordt deze week gespeeld tegen FC Groningen. De start van het seizoen is voor de noordelijke club tot nu toe nog wat wisselvallig. Er werd één keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld, terwijl PSV nog geen schade heeft opgelopen tot nu toe.



De avond vervolgt met de strijd tussen Go Ahead Eagles tegen Sparta Rotterdam. De Eagles zijn één van de weinige teams die nog geen punten hebben dit seizoen, al heeft Sparta ook nog wel wat verbetering nodig. De Rotterdammers hebben slechts een puntje. De avond sluiten we vervolgens af met Willem II tegen PEC Zwolle.


Een greep uit de leukste uitzendingen van 28 augustus in het buitenland hieronder:

13.20 uur op Ziggo Sport Voetbal: Manchester City – Arsenal, 18.05 uur op Ziggo Sport: Liverpool – Chelsea, 18.25 uur op Ziggo Sport Voetbal: Atalanta – Bologna, 20.35 uur op Ziggo Sport: Juventus – Empoli, 20.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Olympique Marseille – AS Saint-Étienne

Ook in het buitenland is het zaterdag genieten, want in Engeland staan verschillende krakers op de planning. Zo komen Manchester City en Arsenal tegen elkaar in actie. Waar dit vroeger als een absolute topper gezien werd, is het nog maar de vraag of we dat label vandaag de dag nog op deze wedstrijd mogen plakken. Arsenal presteert namelijk al tijden dramatisch en dit seizoen lijkt er weinig verbetering te zijn.

Wat wel een kraker is, is de wedstrijd tussen Liverpool en Chelsea. De twee topclubs staan beide op zes punten en zijn precies in evenwicht als het op doelsaldo en punten aankomt. Het wordt dan ook spannend om te zien hoe dit onderlinge duel uitpakt. Toch is er nog veel meer plezier dan alleen de Premier League.



In Italië staan ook een aantal leuke affiches op de planning, want Juventus speelt weer. Na een deceptie afgelopen zondag is het dit keer Empoli tegen wie De Oude Dame moet spelen. Cristiano Ronaldo is natuurlijk niet meer van de partij, hij gaat weer voor Manchester United voetballen. Verder spelen Atalanta en Bologna ook op de zaterdagavond.




Zondag 29 augustus 



Na een heerlijke zaterdag is ook de zondag een lekkere dag voor voetbalfans. De zondag brengt namelijk het vervolg van de tweede speelronde in de Eredivisie, terwijl in het buitenland de verschillende competities ook door denderen.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 29 augustus in de Eredivisie hieronder:


12.15 uur op ESPN 2: FC Utrecht – Feyenoord, 14.30 uur op ESPN: Heracles Almelo – N.E.C., 14.30 uur op ESPN 2: Ajax – Vitesse, 16.45 uur op ESPN: sc Heerenveen – AZ


Ook op de zondag is het genieten geblazen met de Eredivisie. FC Utrecht en Feyenoord trappen de zondagmiddag namelijk af met een wedstrijd die altijd vol spanning zit. Feyenoord zit na twee wedstrijden immers op rozen gezien beide wedstrijden overtuigend werden gewonnen, terwijl FC Utrecht na een gelijkspel afgelopen weekend iets goed te maken heeft.


Ook Ajax heeft wat goed te maken om half drie wanneer de wedstrijd tegen Vitesse begint. Vorige week werd namelijk gelijkgespeeld tegen FC Twente in een dramatische wedstrijd. Waar FC Twente stug bleek in de positionering, was het bij de Amsterdammers een rommeltje. Voor Ajacieden is het dan ook te hopen dat oefenmeester Erik Ten Hag zijn ploeg bij elkaar heeft geraapt wanneer de club uit Arnhem op bezoek komt.



De dag sluit op de Nederlandse velden af met sc Heerenveen en AZ die elkaar treffen voor een leuke krachtmeting. Waar AZ doorgaans als de favoriet gezien is het nog maar de vraag of dat nog wel de waarheid is. De Alkmaarders hebben slechts een wedstrijd in de Eredivisie onder de riem, maar die werd wel verloren van RKC Waalwijk. De Friezen hebben daarentegen beide wedstrijden gewonnen en zitten vol energie om ook de derde wedstrijd van het seizoen te winnen.




Een greep uit de leukste uitzendingen van 29 augustus in het buitenland hieronder:


14.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Tottenham Hotspur – Watford, 17.20 uur op Ziggo Sport Voetbal: Wolverhampton Wanderers – Manchester United, 17.25 uur op Ziggo Sport: FC Barcelona – Getafe CF, 20.40 uur op Ziggo Sport: Stade Reims – Paris Saint-Germain, 20.40 uur op Ziggo Sport Voetbal: AC Milan – Cagliari


De zondag wordt ook in het buitenland mooi afgesloten al zijn de wedstrijden wel van een lager niveau dan op de zaterdag. Er is namelijk geen mooie kraker, maar wel komen grote clubs als Tottenham Hotspur en Manchester United in actie in Engeland. Verder staat in Spanje een nieuwe wedstrijd van FC Barcelona op de planning.



De avond wordt zowel in Italië als Frankrijk afgesloten met een leuke wedstrijd. In Italië staat een wedstrijd van AC Milan te wachten dat het tegen Cagliari opnemen. Paris Saint-Germain bezoekt in Frankrijk daarnaast Stade Reims.

Naar welke wedstrijd kijk jij het meeste uit?

  • PSV – FC Groningen
  • Manchester City – Arsenal
  • Liverpool – Chelsea
  • FC Utrecht – Feyenoord
  • Ajax – Vitesse
  • sc Heerenveen – AZ
42+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie