Vitesse klopt Anderlecht en blijft Europees actief

Vitesse heeft een geweldig resultaat geboekt in de play-offs van de Conference League. De Arnhemmers bereikten het hoofdtoernooi door af te rekenen met Anderlecht: 2-1.

In België speelde Vitesse vorige week met 3-3 gelijk. De ploeg van Thomas Letsch leidde die avond vlak voor tijd nog met 2-3, maar na de gelijkmaker liet Anderlecht dan weer een strafschop onbenut. Zodoende lagen alle kaarten in de returnwedstrijd nog op tafel, zeker nu uitdoelpunten Europees niet meer dubbel tellen bij een gelijke stand.

Vitesse begon uitstekend in het eigen Gelredome. Al na vier minuten werkte Maximilian Wittek de 1-0 tegen de touwen, nadat Eli Dasa zijn teamgenoot bereikte na een korte corner. Nog voor rust werden Sondre Tronstadt en diezelfde Wittek gestuit door de Belgische doelman Hendrik Van Crombrugge.

Anderlecht werd in de openingsfase van de eerste helft verrast en dat gebeurde na rust nogmaals. Opnieuw wist Wittek op aangeven van Dasa doel te treffen. Daarmee leek Vitesse een gewonnen wedstrijd te spelen, maar tien minuten voor tijd werd het toch nog spannend door toedoen van Lior Refaelov.

Scoreverloop: 1-0 (4′) Maximilian Wittek, 2-0 (49′) Maximilian Wittek, 2-1 (81′) Lior Refaelov