‘Ajax jaagt schrik aan met vraagprijs’

Foto: ‘Ajax jaagt schrik aan met vraagprijs’

Er gaat deze zomer nog wel wat gebeuren bij Ajax op de transfermarkt. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat David Neres wel mag vertrekken bij de Amsterdammers. Er is alleen één klein probleempje: de vraagprijs van directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Vooral in zijn eerste seizoenen in de Johan Cruijff ArenA was de Braziliaan een force to be reckoned with, en daarom is er volgens de Franse pers ook behoorlijk veel belangstelling voor Neres. Vanwege de coronacrisis hebben veel clubs het echter niet al te breed.

Gisteren konden we lezen dat het Olympique Lyon van oefenmeester Peter Bosz geïnformeerd zou hebben naar de Ajacied, maar volgens de website Olympique et Lyonnais sloegen de beleidsbepalers van de Ligue 1-topclub haast steil achterover toen ze de vraagprijs van Ajax (die overigens niet genoemd wordt) hoorden. De marktwaarde van Neres wordt geschat op 27 miljoen euro.

Voetbal International schreef eerder over de toekomst van de Braziliaan: “Met de komst van Mohamed Daramy heeft trainer Erik ten Hag zijn gewenste aanvallende versterking gekregen. De vraag is nu wat de komst van de Deen doet met het perspectief van David Neres. Zowel de aanvaller als Ajax hoopt deze week nog een uitgaande transfer te verwezenlijken. Het is immers dringen voorin. Op rechts kan Ten Hag kiezen tussen Antony en Steven Berghuis, op links kan naast Tadic ook Daramy spelen. Voor de spitspositie heeft de trainer Sébastien Haller én Danilo, terwijl ook Tadic én Daramy daar uit de voeten kunnen. Zowel Ajax als de Braziliaan heeft in een vroeg stadium al aangegeven open te staan voor een uitgaande transfer. Tot op heden nog zonder gewenst resultaat.”

Moet er flink betaald worden?

  • Ja
  • Nee
768+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie