‘Heerenveen hoopt op Europese eliminatie’

Foto: ‘Heerenveen hoopt op Europese eliminatie’

Eredivisionist sc Heerenveen hoopt zich deze zomer te versterken met de 23-jarige Patrick Berg van Bodo/Glimt. De middenvelder, wiens verbintenis eind 2022 afloopt, moet op een creatieve manier naar Friesland worden gehaald.

De Leeuwarder Courant bericht: “Heerenveen heeft de interesse in Berg kenbaar gemaakt bij Bodø/Glimt. Volgens bronnen in Noorwegen is zelfs al een bod uitgebracht van 1.5 miljoen euro. Een flinke som geld, maar ook een investering in een speler die op termijn nog veel meer waard kan worden.”

“Door jaarlijkse operationele tekorten groeien de geldbomen in het Abe Lenstra-stadion allesbehalve tot in de hemel, maar de club heeft nog altijd enkele miljoenen – vorig boekjaar 7,5 miljoen euro – aan liquide middelen op de bankrekening. Dat bedrag kan voor buitengewoon talentvolle spelers worden aangewend. Met als doel om de investering later fors terug te verdienen”, zo weet het medium.

De Noren kunnen zich donderdag plaatsen voor de groepsfase van de Conference League en daarmee drie miljoen euro aan startpremie te verdienen. “Dat maakt de financiële noodzaak voor de club om Berg, die alom wordt beschouwd als een sterkhouder, meteen een stuk minder groot. Heerenveen is dus voor een deel afhankelijk van het resultaat dat Bodø/Glimt komende donderdagavond boekt in de laatste voorronde van de Conference League. Wanneer de Noorse club wordt uitgeschakeld, vergroot dat de slagingskans op een transfer”, aldus de LC.

Gaat het Heerenveen lukken?

  • Ja
  • Nee
232+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie