“Wil dat Nederlanders veel kritischer zijn op De Jong”

Foto: “Wil dat Nederlanders veel kritischer zijn op De Jong”

Ruud Gullit zet vraagtekens bij de lofzang rond Frenkie de Jong. De voetbalanalist is van mening dat de middenvelder van FC Barcelona en het Nederlands elftal nóg beter kan.

“Ik vind Frenkie een geweldige speler, maar ik leg de lat gewoon hoger bij hem”, zo opent Gullit in Rondo. “Ik vind het gewoon nog niet goed genoeg voor wat hij kan. Ik heb wedstrijden gezien dat het echt lekker ging. Toen Nederland bijvoorbeeld achterstond tegen Duitsland. Toen was-ie top. Ik weet wel dat je elke wedstrijd niet zo kan spelen. Maar ik vind wel dat je de verwachting mag uitspreken dat hij een aantal assists heeft, een doelpunt meepikt. Iets meer.”

Gullit vindt alle lofuitingen van ook overdreven. “Ik vind dat hij gewoon te veel bewierookt wordt. Ik denk dat we de lat veel te laag leggen bij hem. Waarom hij veel bewierookt wordt? Dat weet ik ook niet. Ik hoor ook: ‘Frenkie dit, Frenkie dat’. Maar dan kom ik in Spanje en dan vraag ik journalisten naar Frenkie en dan zeggen ze: ‘Mja, ik weet het niet’. Tenminste, ik heb het over vorig jaar. Ik heb het niet over nu. Maar ik wil de lat hoger bij hem leggen.”

“In de wedstrijden dat het erom ging, tegen Atlético Madrid en Real Madrid, toen zag ik hem niet. Ik leg de lat hoger dan de meeste mensen omdat ik meer van Frenkie verwacht. Dat wil ik gewoon. Omdat ik weet dat hij dat heeft”, zo vervolgt de oud-international. “Maar kijk naar het EK. Ook niets. Snap je. En daarom zeg ik: ‘Als je zo goed bent, zoals men beweert, dan wil ik het ook zien’. Ik wil dat mensen in Nederland veel kritischer zijn op De Jong om die lat hoger te leggen. Anders ben je als speler tevreden met wat je nu doet.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie