Spaanse kranten gaan los over ‘Memphis-en-Frenkie-show’

Foto: Spaanse kranten gaan los over ‘Memphis-en-Frenkie-show’

FC Barcelona leed gisteren puntenverlies tegen Athletic Club (1-1), maar dat lag niet aan Memphis Depay en Frenkie de Jong. Het Nederlandse tweetal wordt vandaag flink bejubeld door de Spaanse dagbladen, die onder de indruk zijn van de middenvelder en de aanvaller.

AS schrijft bijvoorbeeld: “Memphis was de brandende kaars in een kathedraal. Een doelpunt van Memphis bezorgde Barça ver van Camp Nou, zonder de steun van de eigen fans, een gelijkspel. In San Mamés was het gevoel van Lionel Messi voelbaar, tot Memphis – wat een geweldige aanwinst – een punt redde. Athletic verdiende meer, maar was tegen een totaal afwezig Barcelona niet opgewassen tegen één geweldige aanvaller: Memphis.”

Marca voegt hieraan toe: “Toen Memphis een tandje bijschakelde, gaf dat Barcelona een totaal andere ‘air’. Hij heeft nu al bewezen een topspits te zijn die weinig kansen nodig heeft om het verschil te maken. Het is misschien nog wel te vroeg om van hem te eisen dat hij nu al de leider van het team is.” El Mundo Deportivo: “Een geweldige goal van Memphis Depay redt Barcelona. Hij was de hoofdpersoon bij FC Barcelona. De beste kansen werden door hem gecreëerd en hij maakte op geweldige wijze zijn eerste doelpunt. Hij is nu al de leider in de voorhoede.”

“De Jong heerst”

Ook De Jong wordt overladen met complimenten. Door Sport bijvoorbeeld: “Zijn passes waren geweldig en hij raakte zelf de lat. Daarnaast had Memphis de zege veilig kunnen stellen na een prachtige pass van De Jong.” Marca: “De Jong heerst. Hij was zowel defensief als offensief beslissend. Het was De Jong die Barcelona bij de hand nam.”

Terechte complimenten?

  • Ja
  • Nee
319+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie