Sparta en Heracles houden elkaar in evenwicht

Sparta Rotterdam en Heracles Almelo hebben elkaar op zaterdagavond op Het Kasteel in evenwicht gehouden. De thuisploeg kwam met 1-0 voor door een goal van Bart Vriends, maar in de tweede helft maakte Delano Burgzorg de 1-1.

In de beginfase van de wedstrijd had Sparta het betere van het spel en al na een minuutje of vijf kregen de Rotterdammers een levensgrote kans om op voorsprong te komen, maar Laros Duarte schoot de bal tegen de lat. Daarna kreeg ook Lennart Thy een goede mogelijkheid, maar hij had zijn vizier nog niet op scherp staan.

Vlak voor de rust viel de 1-0 dan toch, en daar had de thuisploeg een corner voor nodig. Het lukte de verdedigers van de Heraclieden niet om de bal weg te werken en Vriends profiteerde van de verwarring.

Toch werd het dus een puntendeling, door Burgzorg. Een klein kwartiertje voor tijd schoot hij de bal door de benen van doelverdediger Maduka Okoye.

Scoreverloop: 1-0 (40′) B. Vriends, 1-1 (77′) D. Burgzorg