Heerenveen maakt het zichzelf lastig, maar wint wel

RKC Waalwijk won vorige week nog verrassend met 1-0 van AZ, maar moest op zaterdagavond zijn meerdere erkennen in sc Heerenveen. In de eerste helft walsten de Friezen over hun tegenstander heen, met een 3-0 ruststand als gevolg. In de slotfase maakte de thuisploeg het zichzelf echter onnodig moeilijk…

Siem de Jong zat een weekje geleden nog op de bank bij Heerenveen tegen Go Ahead Eagles (0-1), maar stond nu in de basis. In de twaalfde minuut van de wedstrijd passte de middenvelder de bal op Henk Veerman, die neergehaald werd. Scheidsrechter Marc Nagtegaal wees naar de penaltystip en Veerman faalde niet vanaf elf meter.

Een kwartiertje later bediende Filip Stevanovic Tibor Halilovic, die de 2-0 voor zijn rekening nam. En vlak voor rust werd het ook 3-0: Henk Veerman kopte raak uit een vrije trap van Joey Veerman. De wedstrijd was toen wel gespeeld, zo leek het in ieder geval.

Halverwege de tweede helft deed Jens Odgaard (oud-Heerenveen) wat terug, maar vlak voor tijd werd het nog eventjes billenknijpen voor de Friezen, toen Richard van der Venne de 3-2 binnenkopte. Verder kwam RKC echter niet.

Scoreverloop: 1-0 (14′) H. Veerman, 2-0 (31′) T. Halilovic, 3-0 (44′) H. Veerman, 3-1 (68′) J. Odgaard, 3-2 (89′) R. van der Venne