Vader Drommel schokt ESPN: ‘Dit moet je niet willen’

Foto: Vader Drommel schokt ESPN: ‘Dit moet je niet willen’

De vader van Joël Drommel, die deze zomer de overstap maakte van FC Twente naar PSV, heeft hoge verwachtingen van zijn zoon. In een interview met ESPN spreekt hij de hoop uit dat de goalie ‘de top twintig van Europa’ haalt…

Drommel senior vindt dat zijn zoon het vooralsnog goed doet in het Philips Stadion: “Hij straalt heel veel rust uit. We weten allemaal zijn kwaliteiten. Hij heeft natuurlijk ook heel veel kritiek gehad, wat terecht was. Maar die jongen ging op zijn zestiende keepen en maakte op zijn achttiende zijn debuut, en kijk waar hij nu staat. De kritiek was terecht, dat hij te veel op zijn buik terecht kwam. Dat heeft allemaal te maken met zijn ontwikkeling. En daar heeft hij keihard voor geknokt met extra training. PSV zag het heel erg in hem zitten.”

De transfer kwam behoorlijk moeizaam tot stand: “Joël zou een deel van de transfersom krijgen. Maar ik heb gezegd: laat zitten, je moet die stap maken. Wat ik van hem verwacht? Als hij zo doorgaat, en dat zei PSV ook, kijk waar hij dan over drie jaar staat, als die ontwikkeling zo doorgaat. Dat gaat met pieken en dalen, maar die lijn gaat omhoog. Ik hoop op de top twintig van Europa.”

De heren analytici van ESPN reageren behoorlijk verbijsterd op het interview. Marciano Vink zegt: “Dit moet je toch niet willen, als speler? Er wordt altijd wel een keer gerefereerd aan dit interview. ‘Je vader heeft ooit gezegd…’ Dit moet je niet willen. Luister, het is zijn carrière. Drommel zegt zelf voldoende. Hij is een volwassen kerel. Hij is gekocht door PSV en als hij wat te melden heeft, doet hij dat wel. Als je dit met je zoon wil bespreken, ook goed, maar niet op tv. Dit is tussen jou en je zoon. Dit zijn allemaal dingen die tussen PSV en de familie gezegd zijn. Dit moet je niet doen, want men gaat nu die drie jaar zijn ontwikkeling in de gaten houden.”

Hugo Borst heeft het laatste woord: “Hij is net begonnen en hij zegt: ik ben wel benieuwd waar hij over drie jaar staat. Zullen we eerst even dit seizoen doen?”

Inderdaad te veel druk?

  • Ja
  • Nee
867+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie