Aanvallers bezorgen Liverpool perfecte competitiestart

Foto: Aanvallers bezorgen Liverpool perfecte competitiestart

In de Premier League is Liverpool foutloos aan het nieuwe seizoen begonnen. Na de vlotte zege op de openingsspeeldag tegen Norwich City, hield de ploeg van coach Jürgen Klopp zaterdagmiddag de drie punten thuis tegen Burnley: 2-0. Waar Mohamed Salah vorige week nog dé uitblinker was, zorgden zijn mede-aanvallers Diogo Jota en Sadio Mané dit keer voor de doelpunten. 

Na lange tijd zat Anfield weer eens afgeladen vol met vijftigduizend uitzinnige fans. Uiteraard was Virgil van Dijk van de partij, terwijl oud-Willem ll’er Konstantinos Tsimikas eveneens een basisplaats kreeg. Bij de bezoekers zat Erik Pieters op de bank, hij zou in de slotfase nog invallen. Liverpool had het in de vorige edities nog erg lastig met Burnley, maar dit keer was dat anders. Diogo Jota, die weer de voorkeur kreeg boven Roberto Firmino, toonde weer snel zijn kwaliteiten door net als tegen Norwich ook hier de openingsgoal te fabriceren. Op de voorzet van Tsimikas knikte de Portugees knap raak.

Mohamed Salah scoorde vervolgens de 2-0, maar de VAR zag dat de Egyptenaar buitenspel stond. Vlak na de pauze kregen we een gelijkaardig scenario aan de overzijde. Ook de gelijkmaker van Ashley Barnes werd afgekeurd wegens offside. In de 69ste minuut deden beslisten de gastheren het duel: Sadio Mané vormde het eindstation van een lekkere aanval. Liverpool start het seizoen met twee zeges en lijkt helemaal klaar voor zijn eerste topper. Binnen één week volgt immers de clash tegen Chelsea.

Scoreverloop: (18′) Jota 1-0 (69′) Mane 2-0

Zie je Liverpool kampioen worden?

  • Ja
  • Nee
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie