De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: spanning op zondag!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: spanning op zondag!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn de voorbereidingen op het volgende seizoen nog in volle gang en dus kun je rekenen op een paar leuke wedstrijden.



Zaterdag 21 augustus



Het is weer tijd om verder te gaan met de Eredivisie. Ook op de zaterdag barst het voetbalgeweld weer los in Nederland. Dit keer staan er vier wedstrijden op de planning, één wedstrijd meer dan op de zondag. Dan worden er namelijk maar drie gespeeld.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 21 augustus hieronder:


18.45 uur op ESPN 2: sc Heerenveen – RKC Waalwijk, 20.00 uur op ESPN: PSV – SC Cambuur, 20.00 uur op ESPN 3: Sparta Rotterdam – Heracles Almelo, 21.00 uur op ESPN: FC Groningen – FC Utrecht


Op de zaterdag trappen we in Nederland wel pas af rond kwart voor zeven. In Friesland is het Heerenveen dat RKC Waalwijk ontvangt en hoopt om het goede begin van vorige week door te zetten tegen de ploeg uit Waalwijk. RKC zelf hoopt echter ook gewoon weer drie punten te pakken nadat vorige week knap AZ verslagen werd.

Vervolgens zijn het PSV en SC Cambuur die tegen elkaar uitkomen op de zaterdagavond. PSV wil de klap die afgelopen week in de voorronde van de Champions League werd geïncasseerd wegpoetsen en een goede generale afleggen voor de return. Dat kan dan ook zeker gedaan worden tegen de ploeg die vorige week zijn openingswedstrijd verloor.



De vraag is alleen of het duel tussen Sparta Rotterdam en Heracles Almelo ook vuurwerk gaat opleveren. De wedstrijd start ook om acht uur, maar beide teams kwamen vorige week bedrogen uit toen werd verloren. Op de zaterdag hoopt in ieder geval één van de twee teams de eerste punten binnen te sprokkelen.



FC Groningen en FC Utrecht sluiten de avond in de Eredivisie af om negen uur. Beide ploegen wisten de openingswedstrijd te winnen en hopen de goede reeks door te zetten. Uiteindelijk kan slechts één van de teams er met de winst vandoor gaan. Wie dat gaat worden, moet nog blijken!




Een greep uit de leukste uitzendingen van 21 augustus in het buitenland hieronder:

13.05 uur op Ziggo Sport: Liverpool – Burnley, 15.35 uur op Ziggo Sport: Manchester City – Norwich City, 18.05 uur op Ziggo Sport: Internazionale – Genoa, 21.30 uur op Ziggo Sport Voetbal: Athletic Club – FC Barcelona

Ook in het buitenland is het zaterdag genieten, want in Engeland spelen Liverpool en Manchester City op de zaterdagmiddag. Weliswaar niet tegen elkaar, maar dat moet de pret niet drukken. Liverpool speelt tegen Burnley, terwijl Manchester City Norwich City op bezoek krijgt. Laatstgenoemde speelde toevallig vorige week al tegen Liverpool (en kreeg toen drie goals om de oren).



Verder komt de landskampioen van Italië ook in actie op de zaterdagavond. Kort nadat de klok zes heeft geslagen neemt de ploeg van Stefan de Vrij het in eigen huis op tegen Genoa. Vervolgens sluiten we de dag af met de wedstrijd tussen Athletic Club en FC Barcelona. Ronald Koeman heeft vorig seizoen veel problemen met de Basken gehad, maar heeft als doel om de ploeg nu wel een keer te verslaan.


Zondag 22 augustus 



Na een heerlijke zaterdag is ook de zondag een lekkere dag voor voetbalfans. De zondag brengt namelijk het vervolg van de tweede speelronde in de Eredivisie, terwijl in het buitenland de verschillende competities ook door denderen.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 22 augustus in de Eredivisie hieronder:


12.15 uur op ESPN: FC Twente – Ajax, 14.30 uur op ESPN: Feyenoord – Go Ahead Eagles, 16.45 uur op ESPN: Vitesse – Willem II


Vroeg in de middag trappen we de zondag af, want FC Twente en Ajax staan om kwart over twaalf al op het voetbalveld. Voor Ajax bleek FC Twente vorig jaar een bijzonder lastige tegenstander. In eigen huis werd verloren van de Tukkers, terwijl op bezoek in de Grolsch Veste destijds wel gewonnen werd. Verschil ten opzichte van vorig seizoen is dat Danilo nu wel weer voor de Amsterdammers speelt. Vorig jaar werd hij door Ajax namelijk verhuurd aan FC Twente.


Wanneer het laatste fluitsignaal erop zit bij Twente, wordt de bal alweer bijna klaargelegd in De Kuip. Feyenoord ontvangt daar Go Ahead Eagles. De Rotterdammers zoeken naar een goed vervolg nadat deze week in de Conference League overtuigend werd gewonnen. De vraag is nu alleen of ook in de competitie een goed vervolg aan de openingswedstrijd kan worden gegeven.



De dag sluit op de Nederlandse velden af met Vitesse dat Willem II op bezoek krijgt. Terwijl Willem II als hekkensluiter van de Eredivisie door het leven gaat, won Vitesse haar eerste wedstrijd. Die goede vorm wil de club doortrekken al mag de score wel een stukje ruimer uitvallen. Tegen PEC Zwolle werd namelijk niet met ruime cijfers gewonnen.


Een greep uit de leukste uitzendingen van 22 augustus in het buitenland hieronder:

14.35 uur op Ziggo Sport: Southampton – Manchester United, 14.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Wolverhampton Wanderers – Tottenham Hotspur, 17.00 uur op Ziggo Sport: Arsenal – Chelsea, 20.40 uur op Ziggo Sport Voetbal: OGC Nice – Olympique Marseille

Wie liever kijkt naar het voetbal buiten ons kikkerlandje, kan zich op de zondag voor flink wat mooie wedstrijden opmaken. Zo komt Manchester United in actie tegen Southampton, speelt Wolverhampton Wanderers tegen Tottenham Hotspur en wordt in Frankrijk ook een leuke wedstrijd voorgeschoteld. Nice neemt het namelijk tegen Olympique Marseille op.



Toch is de grootste topper van de dag de wedstrijd tussen Arsenal en Chelsea. Laatstgenoemde is daarin alleen wel de absolute favoriet, al helemaal na de blamage van Arsenal vorige week. Die verloren namelijk van promovendus Brentford met 2-0.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:40
3+
‘Lozano in ruildeal weg bij PSV’
15:24
21+
NEC-iconen tippen: zó is Feyenoord te verslaan
15:09
61+
‘Walgelijk’ Vandaag Inside met grond gelijkgemaakt
14:46
29+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
14:25
63+
“NEC gaat het Feyenoord moeilijk maken”
14:09
65+
‘Zidane keert terug als hoofdtrainer’
14:00
142+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
13:45
54+
‘Drama voor Memphis Depay bij Atlético Madrid’
13:26
117+
‘Deense huurling vertrekt definitief bij Ajax’
13:10
103+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
22+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
105+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
131+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
314+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
121+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
49+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
12+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
88+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
243+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie