“Ik dacht dat Arne Slot onhaalbaar zou zijn voor Feyenoord”

Foto: “Ik dacht dat Arne Slot onhaalbaar zou zijn voor Feyenoord”

Arne Slot doet het vooralsnog hartstikke goed als oefenmeester van Feyenoord, maar aanvankelijk dacht technisch directeur Frank Arnesen dat hij de trainer (toen nog van AZ) niet naar De Kuip zou kunnen halen. Dat onthult de Deen in een interview met het Algemeen Dagblad.

Hij zegt: “Ik dacht dat Arne Slot onhaalbaar zou zijn voor Feyenoord. Maar toen kreeg ik te horen dat hij zijn contract bij AZ niet zou gaan verlengen. Ik vond hem interessant vanwege de manier waarop AZ speelde en hoe hij zich presenteerde na wedstrijden. En dus heb ik met hem afgesproken.”

Arnesen sprak liefst vier uur met Slot: “Ik had daar een prachtig gevoel over. Een week later zijn we weer gaan zitten. Daarna heb ik algemeen directeur Mark Koevermans ingeschakeld. Samen zijn wij naar Slot gereden voor een gesprek. We wilden graag met elkaar gaan samenwerken. De raad van commissarissen was akkoord en Slot tekende. Ik heb intern gezegd: we halen een jonge trainer en hij komt terecht bij een grote en moeilijke club.”

De beleidsbepaler vindt dat de coach de tijd moet krijgen: “Want financieel is er ook nog eens weinig mogelijk, terwijl er veel spelers zouden vertrekken. We hebben afgesproken: geen paniek als het tegenzit. Daar heeft iedereen zich aan geconformeerd. Tot op heden zit het gelukkig helemaal niet tegen. Slot heeft een geweldige visie en is intelligent. We kijken nu naar de lange termijn, vorig seizoen was het meer duel voor duel.”

Moet Slot de tijd krijgen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
576+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie