PSG wint zonder Messi en Neymar van Bizot

Paris Saint-Germain is ook na de derde speelronde in de Ligue 1 nog foutloos. De Franse grootmacht rekende vrijdagavond af met Stade Brest: 2-4.

PSG verscheen niet met de sterkste elf aan de aftrap in het Stade Francis le Ble. Gianluigi Donnarumma nam plaats op de reservebank, waar Sergio Ramos en Lionel Messi helemaal niet in de selectie werden opgenomen. Ook Neymar moest zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen nog even uitstellen. Georginio Wijnaldum stond wel gewoon op het veld tegen de nieuwe club van oud-AZ’er Bizot.

De Nederlandse doelman stond in de basis tegen PSG en hield ruim twintig minuten de nul, maar nog voor rust moest hij tweemaal vissen. Ander Herrera zorgde voor een schitterende openingstreffer en Kylian Mbappé verdubbelde de score na een geblokt schot van Wijnaldum. Wel maakte Franck Honorat het nog spannend door in de eerste helft de 1-2 binnen te werken.

In de tweede helft liep PSG opnieuw uit naar een marge van twee doelpunten. Bizot schatte een schot van Gana Gueye niet lekker in en moest daardoor de 1-3 toestaan. Steve Mounie scoorde nog wel tegen, maar een stunt van Brest zat er niet in. Ángel Di María maakte er vlak voor tijd zelfs nog 2-4 van.

Bankzitter Brobbey ziet RB Leipzig imponeren

Met Bryan Brobbey negentig minuten op de bank heeft RB Leipzig vrijdagavond simpel gewonnen van VfB Stuttgart. Na 35 minuten stond het nog 0-0, maar al na 65 minuten stond de 4-0 eindstand op het scorebord. De Hongaar Dominik Szoboszlai scoorde tweemaal, waar Emil Forsberg en André Silva de overige treffers opeisen.

RB Leipzig verloor de eerste competitiewedstrijd nog met 1-0 van FSV Mainz 05. Stuttgart won de eerste wedstrijd daarentegen juist met 5-1 van Greuther Fürth.

Kan dit PSG ongeslagen blijven in de Ligue 1?