FC Emmen deelt ADO nieuwe dreun uit

ADO Den Haag en FC Emmen troffen elkaar vorig seizoen nog in de Eredivisie, maar vrijdagavond stonden zij in de Keuken Kampioen Divisie tegenover elkaar. De bezoekers deelden een flinke dreun uit: 1-2.

Door problemen met de lichtinstallatie werd er vrijdag pas om 20:30 uur afgetrapt in Den Haag. Na tien minuten zorgde Jeredy Hilterman voor de 0-1 door een voorzet binnen te koppen. ADO zorgde nog wel voor dreiging in de eerste helft, maar de nipte voorsprong voor Emmen stond halverwege nog op het scorebord.

Na rust had ADO de treffer wel snel te pakken. Al na twee minuten had Vicente Besuijen prijs met zijn kopbal. De formatie van Ruud Brood wilde meer, maar in de 73ste minuut viel het winnende doelpunt aan de andere kant en opnieuw mocht Hilterman zich laten bejubelen.

ADO won de eerste twee wedstrijden van het seizoen, maar moest deze week de helft inleveren vanwege financiële wanorde. Wel is er beroep aangetekend. FC Emmen komt door deze zege op vier punten.

Scoreverloop: 0-1 (10′) Jeredy Hilterman, 1-1 (47′) Vicente Besuijen, 1-2 (73′) Jeredy Hilterman