TRANSFERUURTJE: PSV en Koopmeiners krijgen harde klap te verwerken

Foto: TRANSFERUURTJE: PSV en Koopmeiners krijgen harde klap te verwerken

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Slecht nieuws voor PSV. De Eindhovenaren werden de afgelopen week nadrukkelijk in verband gebracht met Luca Waldschmidt, maar de Duitse spits komt hoogstwaarschijnlijk niet naar het Philips Stadion. Voormalig PSV-trainer Mark van Bommel lijkt de Benfica-aanvaller namelijk naar VfL Wolfsburg te gaan halen. Dat weet Voetbal International te melden.

Niet Teun Koopmeiners, maar Morten Thorsby zou immers de nieuwe middenvelder van Atalanta moeten worden. De oud-speler van sc Heerenveen heeft zich bij Sampdoria in de kijker gepeeld en zou zo’n 6 miljoen euro moeten kosten. Dat is veel goedkoper dan Koopmeiners, want volgens transferexpert Fabrizio Romano vraagt AZ maar liefst 18 miljoen euro voor de Oranje-international. Of Koopmeiners nog andere ijzers in het vuur heeft, is vooralsnog onbekend.

VVV-Venlo zou een akkoord hebben bereikt met Celtic over de transfer van Georgios Giakoumakis. De Schotse topclub, tegenstander van AZ in de play-offs voor de Europa League, betaalt volgens Daily Record 2,5 miljoen euro voor de Griekse goaltjesdief. Concurrent The Scottish Sun spreekt dat akkoord juist tegen en zegt dat de deal nog niet eens bijna rond is.

[b]Buitenland:[/b]

Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook helemaal officieel: Martin Ödegaard verruilt Real Madrid voor Arsenal. De ex-speler van onder andere sc Heerenveen en Vitesse speelde vorig seizoen al op huurbasis voor The Gunners en maakt nu definitief de overstap. Volgens Spaanse en Engelse media is er een bedrag van 40 miljoen euro gemoeid met de transfer. Ödegaard tekent naar verluidt een contract tot medio 2026 bij Arsenal, maar de club doet daar geen mededelingen over.

Juventus wil Matthijs de Ligt in principe niet verkopen, maar bij een bod van tachtig à negentig miljoen euro valt te praten. In dat geval zou de clubleiding in Turijn overstag willen gaan. Juventus zou al een Plan B op tafel hebben liggen. Volgens Calciomercatoweb.it zijn FC Barcelona, Manchester City en Paris Saint-Germain geïnteresseerd in de centrale verdediger. De Catalanen kunnen hem echter niet bekostigen op dit moment, waar de Fransen net Sergio Ramos hebben ingelijfd. Deze zomer lijkt een dergelijke overstap nog niet aan de orde gezien de situatie van de geïnteresseerde clubs. In 2022 liggen de kaarten mogelijk anders op tafel.

Blijft Koopmeiners bij AZ?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
249+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
7+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
24+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
11+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
28+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
207+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
45+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
80+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
182+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
72+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
663+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
148+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
40+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
314+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
701+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
120+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
190+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
316+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
326+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie