‘Rutte kan Nederlandse clubs keiharde klap uitdelen’

Foto: ‘Rutte kan Nederlandse clubs keiharde klap uitdelen’

De Nederlandse voetbalclubs nemen een risico met de huidige bezettingsgraad in de stadions, vindt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf voorspelt dat er vanuit de overheid de nodige sancties zullen volgen, indien de huidige aanpak van de clubs niet verandert.

“Voetbalclubs zijn hard bezig de eigen glazen in te gooien”, begint Driessen zijn verhaal. “Nog één of twee Eredivisie-weekeinden zoals afgelopen zaterdag en zondag en de 67 procent bezetting van de tribune-zitplaatsen met corona-toegangsbewijs wordt teruggedraaid.”

“De voetbalsector zeurde om volledige bezetting, maar moet blij zijn met de twee derde bezetting en de privileges ten opzichte van evenementen, festivals, concerten en ander entertainment”, vervolgt Driessen. “In plaats van de grenzen op te zoeken, kunnen profclubs beter hun zegeningen tellen na een seizoen zonder fans.”

De columnist hoopt dan ook dat de clubs verstandig zullen zijn. “Neem daarom liever de oproep van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport, red.) ter harte en pak verantwoordelijkheid met betrekking tot de zitverplichting en het spreiden van fans. Nalatigheid kan het profvoetbal duur komen te staan.”

“Zeker ook na de verkapte waarschuwing van premier Rutte, die zei het verstandig te vinden als clubs het publiek een beetje spreiden door de stadions. Onder maatschappelijke druk van buiten de voetbalwereld is Rutte iemand die in een opvliegende bui als niet-voetbalsupporter de huidige voorkeursbehandeling zomaar de nek kan omdraaien”, aldus Driessen.

Heeft hij een punt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
2264+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie