FC Utrecht geeft signaal af met knallende start

FC Utrecht is goed begonnen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. De Domstedelingen rekenden in de eigen Galgenwaard af met Sparta Rotterdam: 4-0.

De formatie van trainer René Hake beleefde een droomstart tegen Sparta. Al in de tweede minuut mocht Adam Maher net buiten het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap en de middenvelder schoot de bal heerlijk in de bovenhoek: 1-0. Doelman Maduka Okoye had geen kans op de inzet van Maher.

FC Utrecht had de overwinning al voor rust binnen kunnen hebben. Met name Gyrano Kerk kreeg twee uitstekende kansen om er 2-0 van te maken, maar oog in oog met Okoye faalde de razendsnelle buitenspeler beide keren. Een domper voor Kerk, die zich deze zomer in de kijker hoopt te spelen bij andere clubs. Adrián Dalmau scoorde wel, maar hij werd afgevlagd vanwege buitenspel.

Sparta probeerde in de tweede helft nog wel om zich terug in de wedstrijd te knokken, maar Utrecht bleef domineren. In de 65ste minuut viel dan ook de 2-0. Een voorzet van oud-Ajacied Quinten Timber werd door Mark van der Maarel via Michael Heylen in het doel gekopt. Een kwartier voor tijd viel de 3-0 via debutant Anastasios Douvikas met de nekslag voor Sparta als resultaat.

In extremis werd het ook nog 4-0. Een schot van Sylian Mokono stuitte op een hand van een Spartaan, waardoor de ingevallen Simon Gustafson vanaf de stip zijn doelpunt mocht meepikken.

Scoreverloop: 1-0 (2′) Adam Maher, 2-0 (65′) Mark van der Maarel, 3-0 (75′) Anastasios Douvikas, 4-0 (90′) Simon Gustafson