Kluivert en Rosario slachten Botman

Het OGC Nice van Justin Kluivert en Pablo Rosario heeft op zaterdagavond met grote cijfers gewonnen van het Lille OSC van Sven Botman, de regerend landskampioen van de Ligue 1. In het Stade Pierre-Mauroy werd het maar liefst 0-4 voor de gasten.

Nice, zonder de geblesseerde Calvin Stengs, maakte een droomstart, want al in de eerste minuut van de wedstrijd tekende oud-Ajacied Kasper Dolberg voor de 0-1. Slechts een paar minuten later werd het ook 0-2, door een doelpunt van Hichem Boudaoui.

Lille, vorig seizoen nog geleid door de huidige Nice-trainer Christophe Galtier, slaagde er niet in om de rug te rechten. Nog voor rust viel de 0-3, Amine Gouiri schoot de bal tegen de touwen vanaf elf meter. Na iets meer dan een uurtje spelen maakte Dolberg zijn tweede van de avond, de 0-4. Dat was de laatste goal van de wedstrijd.

Kluivert ging een kwartiertje voor tijd naar de kant, maar Rosario maakte de negentig minuten vol, evenals Botman aan de kant van Lille. Stengs kon, zoals hierboven gemeld, geen rol van betekenis spelen door een kwetsuur.

Scoreverloop: 0-1 (1′) K. Dolberg, 0-2 (5′) H. Boudaoui, 0-3 (45′) A. Gouiri, 0-4 (64′) K. Dolberg