De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Eredivisie van start!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Eredivisie van start!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn de voorbereidingen op het volgende seizoen nog in volle gang en dus kun je rekenen op een paar leuke wedstrijden.



Zaterdag 14 augustus



De vlag mag uit, want de Eredivisie is weer van start gegaan met een gloednieuw seizoen. De eerste wedstrijd zit er alweer op, want die was op de vrijdagavond, maar op de zaterdag wordt ook flink uitgepakt. Er staan namelijk vier Eredivisiewedstrijden op de planning.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 14 augustus hieronder:


16.30 uur op ESPN: RKC Waalwijk – AZ, 18.45 uur op ESPN: Heracles Almelo – PSV, 20.00 uur op ESPN 2: Fortuna Sittard – FC Twente, 21.00 uur op ESPN: Ajax – N.E.C.


We trappen de dag af met RKC Waalwijk tegen AZ. De Alkmaarders hebben flink wat spelers zien vertrekken afgelopen zomer en dus wordt het nog gissen of het team nog steeds voor de grote knikkers meespeelt. In Alkmaar hebben de fans er wel vertrouwen in uiteraard, maar tijdens de eerste krachtmeting tegen RKC Waalwijk moet gaan blijken of het niet om misplaatst vertrouwen gaat.


Na AZ is het de beurt aan PSV om het seizoen te beginnen. De ploeg uit Eindhoven bevond zich in bloedvorm als het op de voorbereiding aankwam, maar Heracles blijft altijd een lastige tegenstander. Het is dan ook te hopen dat PSV de goede vorm door kan zetten.



Concurrent Ajax wil uiteraard ook het seizoen goed aftrappen en speelt tegen promovendus NEC. Voor de laatstgenoemde club is het direct een bittere pil, want de landskampioen als openingswedstrijd is natuurlijk niet mals. Al helemaal niet als er ook nog eens voor naar Amsterdam afgereisd moet worden. 



Een greep van de leukste uitzendingen van 14 augustus in het buitenland hieronder:

13.05 uur op Ziggo Sport: Manchester United – Leeds United, 15.30 uur op Ziggo Sport: Chelsea – Crystal Palace, 15.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Leicester City – Wolverhampton Wanderers, 18.00 uur op Ziggo Sport: Norwich City – Liverpool, 18.00 uur op Ziggo Sport Voetbal: Lille – OGC Nice, 20.30 uur op Ziggo Sport: Paris Saint-Germain – RC Strasbourg

Ook in het buitenland zijn de wedstrijden niet mis op de zaterdag. De Ligue 1 gaat van start, de Premier League keert terug en ook La Liga begint weer. De Spaanse competitie heeft op de zaterdag alleen niets om van te genieten, maar gelukkig staat er veel moois in de andere landen klaar.



We trappen de middag vroeg af met Manchester United en Leeds United die aftrappen in Manchester. Vervolgens is het Chelsea dat het tegen Crystal Palace opneemt, terwijl ook Leicester City en Wolverhampton Wanderers tegen elkaar spelen. In Engeland sluiten Norwich City en Liverpool de dag van het Engelse voetbal af.



Ziggo Sport heeft daarnaast nu ook de Franse voetbalrechten en dat betekent dat ook PSG uitgezonden mag worden vanaf dit seizoen. Een beter moment is er dan ook niet om dit in de gaten te houden aangezien Lionel Messi de overstap naar Parijs heeft gemaakt. Om 20.30 begint de wedstrijd in Parijs tegen Nice.




Zondag 15 augustus 



Na een heerlijke zaterdag is ook de zondag een lekkere dag voor voetbalfans. De zondag brengt namelijk het vervolg van de eerste speelronde in de Eredivisie, terwijl in het buitenland de verschillende competities ook door denderen.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 15 augustus in de Eredivisie hieronder:


12.15 uur op ESPN: SC Cambuur – FC Groningen, 14.30 uur op ESPN: FC Utrecht – Sparta Rotterdam, 14.30 uur op ESPN 2: PEC Zwolle – Vitesse, 16.45 uur op ESPN: Willem II – Feyenoord


In Nederland start de middag al vroeg. FC Groningen gaat namelijk op bezoek bij Cambuur en hoopt direct drie mooie punten te pakken. Dit seizoen moet het alleen wel zonder Arjen Robben gebeuren. In plaats daarvan is Emmen-spits Michael de Leeuw wel teruggekeerd naar zijn oude liefde Groningen.


De middag vervolgt om half drie met twee wedstrijden die beide niet gemist mogen worden. Uiteraard doelen we op FC Utrecht dat tegen Sparta Rotterdam uitkomt en PEC Zwolle dat in eigen huis Vitesse ontvangt. Voor de Arnhemmers kan het maar zo een zware bevalling worden, want afgelopen week werd in de Conference League wel gewonnen maar niet zonder slag of stoot. Als dat dit weekend maar goed gaat.



Feyenoord sluit tegen Willem II de dag af. Voor de Rotterdammers is het te hopen dat de goede lijn van de voorbereiding doorgezet wordt. Arne Slot lijkt Feyenoord daadwerkelijk weer mooi voetbal te brengen, iets waar fans nu al positief over zijn. Of het resulteert in punten in de competitie, moet alleen nog blijken.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 15 augustus in het buitenland hieronder:


12.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: SCO Angers – Olympique Lyonnais, 14.50 uur op Ziggo Sport: Newcastle United – West Ham United, 16.50 uur op Ziggo Sport: Tottenham Hotspur – Manchester City, 17.25 uur op Ziggo Sport Voetbal: Celta de Vigo – Atlético Madrid, 19.25 uur op Ziggo Sport: FC Barcelona – Real Sociedad




In het buitenland staan ook weer vijf wedstrijden op de planning om in de gaten te houden, maar als we eerlijk zijn willen we daarvan slechts twee koste wat kost zien. De eerste daarvan is Tottenham Hotspur tegen Manchester City. In Engeland trapt de competitie direct met een flinke kraker af. Opvallend is dat sterspeler Harry Kane nog steeds niet de transfer heeft gemaakt naar de Citizens en tegen zijn (mogelijk aanstaande) werkgever waarschijnlijk nog gewoon zal spelen.



Anderzijds is het de wedstrijd in Spanje van FC Barcelona die we niet willen missen. Messi mag dan wel vertrokken zijn, maar er is nog steeds reden om naar het team van Ronald Koeman te kijken. Memphis Depay is immers aangesloten en moet het team flink gaan leiden. Of hem dat lukt tegen Real Sociedad moet gaan blijken (als hij speelgerechtigd is).

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie