AD: ‘Cruciaal nieuws voor Memphis Depay’

Foto: AD: ‘Cruciaal nieuws voor Memphis Depay’

Het is FC Barcelona nog altijd niet gelukt om Memphis Depay in te schrijven voor de Spaanse competitie. Toch lonkt er goed nieuws voor de Oranje-international.

FC Barcelona zag het salarisplafond deze zomer van 671 naar 348 miljoen euro kelderen, mede het gevolg van de coronacrisis. Het Algemeen Dagblad bericht: “Zoveel beknotten op bestaande salarissen is schier onmogelijk, of er moeten spelers worden verkocht of verhuurd. Het vertrek van Messi scheelt al heel wat, maar is lang niet voldoende om onder dat plafond te komen.”

De bestaande selectie mag ‘gewoon’ aan het seizoen beginnen, maar de nieuwe spelers inschrijven is nog niet toegestaan. Een speciale regel zorgt echter voor hoop. “Van elke 4 euro die een club op personeelskosten bespaart mag het 1 euro aan een nieuwe aanwinst besteden. En dankzij die regel is de kans groot dat Memphis ingeschreven kan worden en zondag zijn officiële debuut kan maken.”

Daar voegt het AD aan toe: “Niet dat de club al veel heeft bespaard; het vertrek van Messi telt niet, omdat zijn contract op 31 juni afliep, en de negen spelers die deze zomer van de hand zijn gedaan behoren niet tot de best betaalden. Maar stel dat met het vertrek van dat groepje zo’n 12 miljoen is bezuinigd, dan mag Barça daarvan 3 miljoen weer uitgeven. En de eerste grote klapper moet deze week nog volgen: Juventus wil Pjanic huren, en hij staat voor zo’n 16 miljoen euro op de loonlijst, nog eens 4 miljoen die Barça weer mag uitgeven. Samen meer dan genoeg voor het salaris van Memphis Depay.”

Gaat het lukken?

  • Ja
  • Nee
956+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie