TRANSFERUURTJE: Ajax-onvrede, PSV verdient recordbedrag

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-onvrede, PSV verdient recordbedrag

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax ging afgelopen zaterdagavond pijnlijk met 0-4 ten onder tegen PSV in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en dat kwam natuurlijk mede door de rode kaart van Nicolás Tagliafico. Die heeft achter de schermen niet zo heel veel krediet meer… De Telegraaf somt op maandagochtend op: “Het gif van Tagliafico (en de andere latino’s Lisandro Martínez en Edson Álvarez) is onontbeerlijk, maar bij de Argentijn is de scheidslijn tussen grinta en roekeloosheid dun. In 140 officiële duels voor Ajax sinds 21 januari 2018 incasseerde Tagliafico drie rode en veertig gele kaarten. Het leverde hem schorsingen in de Eredivisie (onder meer tegen Feyenoord-uit), Champions League (Dinamo Kiev, AEK Athene en Juventus) en Europa League (Getafe) op.” Ajax heeft nu al een paar keer aangegeven open te staan voor een verkoop van zijn back: “Maar zijn leeftijd (28) en kaartenverzamelwoede blijken in deze coronatijd veel topclubs nog af te schrikken. Het is een publiek geheim dat de ‘onbetrouwbaarheid’ van Tagliafico, iets waar Ten Hag een broertje dood aan heeft, in het veelvuldige overleg met directeur voetbalzaken Marc Overmars een thema is.”

De transferwindow is nog ongeveer drie weekjes geopend en het is zeker niet uitgesloten dat het dringen wordt in het Philips Stadion bij PSV, waar Noni Madueke volgens De Telegraaf zo langzamerhand gewoonweg ‘onhoudbaar’ wordt. Het dagblad meldt op maandagochtend: “Met de in maart pas negentien jaar geworden Madueke hebben de Eindhovenaren achttien karaats goud in huis. Clubs uit de Premier League moeten volgens de reglementen acht zogenaamde ‘homeground players’ in hun selectie hebben. De in Londen geboren Madueke is een speler met zo’n begerenswaardige status.” De krant vervolgt: “Manchester City maakte deze zomer van de 25-jarige Jack Grealish de duurste speler ooit in de Premier League. Aston Villa kon door de verkoop van de Engelse middenvelder 117 miljoen euro bijschrijven op de rekening. Dergelijke bedragen worden doorgaans aan clubs uit de Eredivisie niet betaald. Maar Madueke met zijn Engelse paspoort kan wel eens de grootste kaskraker worden uit de geschiedenis van PSV.”Feyenoord heeft zich gisteren versterkt met Fredrik Aursnes van Molde FK, maar volgens het Algemeen Dagblad zijn de Rotterdammers nog niet klaar op de transfermarkt. Oefenmeester Arne Slot aast op versterkingen voor twee posities. Naar aanleiding van de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Atlético Madrid stelt de krant: “Nee, natuurlijk is Slot nog niet volmaakt tevreden in De Kuip. Hij hoopt snel nog de gewenste spits en een creatieve middenvelder te verwelkomen, zodat de concurrentie wat groter wordt in de krappe selectie.

Volgens de Britse krant The Daily Record ligt de toekomst van Joey Veerman van sc Heerenveen sowieso niet bij Feyenoord. Het dagblad meldt op maandagochtend dat de Rotterdammers hun doelwit met geen mogelijkheid kunnen betalen. Het medium stelt zelfs dat het erop lijkt dat technisch directeur Frank Arnesen zijn jacht op de spelmaker opgegeven heeft, vanwege de financiële sores in De Kuip. En dat is goed nieuws voor het Schotse Rangers FC, dat Veerman ook wel wil hebben. Eerder meldde Hellas Verona zich al bij het Abe Lenstra Stadion met een officieel bod op de hoofdrolspeler in dit verhaal, maar deze aanbieding was niet naar de smaak van Heerenveen. Rangers lijkt van plan te zijn om zijn belangstelling binnen afzienbare tijd te concretiseren.

Buitenland:

Lionel Messi vertrekt bij FC Barcelona en achter de schermen broeit het flink bij de Catalanen. Jaume Llopis, lid van het adviserende orgaan Comisión Espai Barça, heeft zijn werk neergelegd omdat hij zo boos is op voorzitter Joan Laporta. De beste man, een hoogleraar aan de Universiteit van Navarra, heeft de president een brief gestuurd en die is te lezen in de krant El Mundo Deportivo. Hij schrijft: “Beste Joan, je hebt me teleurgesteld, ik dacht dat jij de enige was die Florentino (Pérez, voorzitter Real Madrid, red.) kon verslaan. Ik weet er het fijne niet van, maar ik weet wél zeker dat er veel meer had kunnen worden gedaan om Messi te laten blijven. Messi wás FC Barcelona.” Llopis gaat verder: “We zullen zien wanneer de Super League arriveert, en of deze er wel komt, en in de tussentijd ben jij de reden dat PSG zich kan versterken, zodat het voor Kylian Mbappé gemakkelijker wordt om naar Real Madrid te gaan. Het perfecte plan van Florentino. Je gaat de geschiedenis in als de president die Messi ontsloeg!”

Recordbedrag voor Madueke?

  • Dat lijkt mij wel
  • Dat denk ik niet
372+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:26
0+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
185+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
42+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
21+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
146+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
319+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
103+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
127+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
42+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
249+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
8+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
282+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
158+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
31+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
29+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
160+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
95+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
135+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
16:50
103+
KNVB komt met update over geblesseerde Frenkie de Jong
16:30
29+
Akkoord op komst: EK-deelnemers mogen 26 spelers meenemen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie