Aad de Mos over PSV-soap: ‘Béter dan Ihattaren’

Foto: Aad de Mos over PSV-soap: ‘Béter dan Ihattaren’

Er gaat bij PSV nog wel wat veranderen deze zomer: de Eindhovenaren hebben Donyell Malen al voor veel geld verkocht aan Borussia Dortmund, maar ook Denzel Dumfries wil nog transfereren. En dan is er nog het hoofdpijndossier Mohamed Ihattaren.

Aad de Mos laat in een video-interview met SoccerNews.nl zijn licht schijnen over de Ihattaren-soap: “Hij heeft deze situatie zelf gecreëerd samen met zijn makelaar (Mino Raiola, red.). Hij heeft niet het gif om zich terug te knokken en is voorbijgestreefd door een jongen van zijn eigen leeftijd, uit zijn eigen leeftijdscategorie: Noni Madueke. Hij speelt fantastisch en heeft een hoog rendement én scorend vermogen. Dat heeft Ihattaren niet. Hij heeft als enige voordeel dat hij al heel lang bij PSV rondloopt, waardoor hij sympathie heeft bij de aanhang. Maar hij wordt verkeerd begeleid, daar ben ik van overtuigd.”

‘Dumfries is een powerhouse’

Dan Dumfries, die momenteel voor zichzelf traint in afwachting van een transfer: “Er is veel internationale interesse voor hem. Marcel Brands (Everton) is geïnteresseerd, Internazionale heeft Hakimi verkocht aan Paris Saint-Germain… Dumfries zou natuurlijk ideaal zijn voor Inter, hij is een powerhouse van jewelste.”

Moet PSV zelf nog wat doen op de markt? De Mos vindt van wel: “Ja, voorin. Op de ‘tien-positie’ bijvoorbeeld. Mario Götze lijkt me geen type dat veertig à vijftig wedstrijden voor je gaat spelen, daar is hij te blessuregevoelig voor. Het is altijd ook een doel van de tegenpartij om hem uit de wedstrijd te schoppen. Dus ik denk dat er voorin nog wel iets van versterking bij kan komen. Al hebben ze al iemand die naar mijn idee onderschat wordt: Érick Gutiérrez. Maar hij heeft nog niet de kans gekregen of valt niet in de smaak bij Schmidt.”

Positief over Roger Schmidt

De oud-trainer van onder meer PSV en Ajax vindt overigens dat Roger Schmidt het goed voor elkaar heeft: “Het is een ander soort voetbal dan wij gewend zijn in Nederland. Elke pass is voorwaarts! Er is elke keer wat te beleven in het stadion.” Daar voegt De Mos wel aan toe: “Soms is het een beetje casinovoetbal. Stel je speelt tegen Paris Saint-Germain, dan kun je snel met 2-0 voor komen, maar je kunt ook twee doelpunten tegen krijgen…”

Madueke beter?

  • Ja
  • Nee
1167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:20
3+
Toch EK voor Ajacied? “Zit in mijn achterhoofd”
10:02
31+
‘Schokkend: Hélène Hendriks en Noa Vahle gemanipuleerd’
09:44
146+
‘Bliksemtoptransfer lonkt voor Diant Ramaj’
09:28
79+
Ramaj deelt sneer uit aan Steijn: “Je ziet het…”
09:13
50+
Selecteren Wijnaldum ‘discutabel’: “Keuze voor het geld”
08:59
120+
‘Veronica Offside-slappeling door het stof’
08:40
83+
Derksen ziet maar één speler die leuk is voor de camera: ‘Veerman en Bergwijn niet’
08:25
467+
‘Transferbeleid Ajax op de schop’
08:10
431+
Van der Meijde en Sneijder halen uit: “Arrogant, bloedirritant”
07:52
720+
‘Vandaag Inside-rel krijgt staartje’
07:35
37+
Sierhuis schittert: “Nog niet de polonaise lopen”
07:20
696+
‘Ajax gaat voor oude bekende’
23:42
120+
Uitgefloten Taylor: “Ajax-supporters altijd achter me”
23:30
210+
Gullit wijzigt Van Dijk-opinie: “Meer vraag ik niet”
23:25
452+
Antony verklaart wederopstanding bij United
23:14
274+
Brenet uit onvrede na PSV: “Twaalf tegen elf”
23:03
560+
“Nijhuis kutscheidsrechter eerste klas”
22:46
177+
“Ajax-kampioenschap in 2025 niet realistisch”
22:34
248+
Kroes schept duidelijkheid: “Zo eerlijk is het”
22:24
122+
Kritiek op PSV en Bosz: “Verkeerde opstelling”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie