Eerste ontmoeting Berghuis met Ajax-publiek: “Dat viel zeker niet tegen”

Foto: Eerste ontmoeting Berghuis met Ajax-publiek: “Dat viel zeker niet tegen”

Vandaag was dan eindelijk de grote dag van de eerste ontmoeting van het Ajax-publiek met Steven Berghuis als Ajacied. In het oefenduel met Leeds United (4-0) viel dat voor de veelbesproken aanvaller zeker niet tegen.

Na afloop sprak hij uitgebreid met Ziggo Sport: “Voor mijn gevoel ben ik eigenlijk wel goed opgevangen. Ik probeerde er ook niet teveel op te letten, gewoon op wat ik moest doen op het veld. Maar ik moet zeggen: viel niet tegen. Uiteindelijk moet ik het gewoon op het veld laten zien en dat hoop ik te doen”, begon de aanvaller. 

De logische vraag volgde of Berghuis twijfelde over de transfer vanaf Feyenoord, omdat er zoveel rumoer zou ontstaan. “Twijfel is misschien niet het goed woord, maar wel gewoon weloverwogen over nadenken. Tijd nemen, met de mensen om je heen, gezin moet er natuurlijk ook achter staan. Mijn ouders, mensen die al heel mijn leven belangrijk voor me zijn”, licht de Apeldoorner toen. “Uiteindelijk was ik op mijn zestiende, zeventiende nog amateurspeler en op een gegeven moment heb je een droom om profvoetballer te worden en uiteindelijk probeer je er steeds meer uit te halen. En ik voel weer aan alles dat ik me hier weer opnieuw moet bewijzen en dat kan je alleen maar een betere speler maken. Ik ben gewoon blij met mijn keuze.”

Ineens was de 29-jarige international onderwerp van nationale discussies. “Er wordt natuurlijk elke dag al over gesproken en dat dan over jou en jij kan er bijna niet op reageren. Sommige dingen kloppen ook helemaal niet en dan weer wel. Dat gaat allemaal over jouw rug en heel Nederland kijkt daarin mee, dat is soms best zwaar, maar uiteindelijk probeer je wel vast te houden aan wanneer je het veld op gaat. En de mensen met wie je werkt. Ik moet zeggen: ik ben door Ajax fantastisch opgevangen, ook door mijn nieuwe teamgenoten. Heb echt het gevoel dat ze blij met mij zijn dat ik er ben”, besluit Berghuis.”

Begin je de overstap steeds meer te begrijpen?

  • Vind het eigenlijk best logisch
  • Nee, kan er nog steeds niet inkomen
969+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie