Overtuigend Ajax met vertrouwen richting PSV-clash

Foto: Overtuigend Ajax met vertrouwen richting PSV-clash

Ajax heeft op overtuigende wijze het oefenduel met Leeds United gewonnen. In de Johan Cruijff ArenA kwamen de Amsterdammers sterk voor de dag en hadden geen kind aan de Premier League-ploeg. Het verschil werd al voor rust gemaakt.

‘s Middags hadden de jonkies op De Toekomst al het goede voorbeeld gegeven, door Leeds United met 3-1 te verslaan. ‘s Avonds was het in de met 25.000 verheugde fans gevulde Johan Cruijff ArenA tijd voor het echte werk. Tegenvaller was het ontbreken van de geblesseerde Nicolás Tagliafico. De Argentijn mist door een kwetsuur aan de lies ook de confrontatie zaterdag met PSV voor de Johan Cruijff Schaal. Het oefenduel met Leeds United stond ook in het teken van Steven Berghuis, die voor het eerst het Amsterdamse stadion betrad als speler van Ajax. De ontvangst van het thuispubliek was mooi, met een luid applaus.

Ajax beleefde een bliksemstart:dDe Engelsen probeerden op te bouwen in de verdediging met doelman Illan Meslier en Luke Ayling, maar de stopper kon de bal moeilijk controleren en wist niet dat Davy Klaassen in zijn nek stond te hijgen. De oplettende Ajacied kon simpel afpakken en zo de 1-0 na twee minuten binnen tikken. Ajax behield het initiatief en kwam beter voor de dag in de recente wedstrijden tegen Bayern München en RB Leipzig. Vooral in het laatste duel werd de ploeg van Erik ten Hag overlopen. 

Na een klein half uur ging Perr Schuurs aan de wandel en kwam een heel eind. Via de combinatie met Dusan Tadic bereikte hij het vijandelijke doel en maakte knap de 2-0. Op slag van rust kon het publiek eveneens van een mooie treffer genieten. Van buiten de zestien ging Ryan Gravenberch voor het schot, dat neerplofte in de verre hoek. In de rust bleven Berghuis en Schuurs achter en kwamen David Neres en Jurriën Timber binnen de lijnen. Uiteindelijk werden alle veldspelers van de Nederlands kampioen gewisseld, wat het duel niet ten goede kwam. Leeds, waar oud-Ajacied Pascal Struijk de gehele wedstrijd speelde, probeerde nog op jacht naar een treffer te gaan maar slaagde niet in die poging.

In de slotfase toonde invaller Danilo zich. De vorig seizoen aan FC Twente verhuurde aanvaller veroverde zelf de bal, combineerde met Victor Jensen, en vond vervolgens het doel. Zo zal het gevoel van Ten Hag een stuk beter zijn dan na het duel met Leipzig. Zaterdag wacht het treffen met PSV en hoopt men de schaal in Amsterdam te houden.

Scoreverloop: (2′) Klaassen 1-0 (28′) Schuurs 2-0 (43′) Gravenberch 3-0 (85′) Danilo 4-0

Gaat Ajax weer een succesvol seizoen tegemoet?

  • Ja, kan niet anders
  • Denk dat het toch tegen gaat vallen
900+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie