TRANSFERUURTJE: Ajax vraagt 60 miljoen, Feyenoord-deceptie

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax vraagt 60 miljoen, Feyenoord-deceptie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het hing al eventjes in de lucht, maar op woensdagochtend heeft AS Monaco het officieel bevestigd: Myron Boadu transfereert van AZ naar het prinsdom. Naar verluidt levert de jonge spits de Alkmaarders 17 miljoen euro op plus bonussen. Voetbal International schrijft over de deal: “Myron Boadu vertrekt na acht jaar bij AZ. De twintigjarige spits maakt de overstap naar AS Monaco, dat naar verluidt 17 miljoen euro exclusief bonussen betaalt. Boadu tekent een contract tot medio 2026.” Het blad vervolgt: “In Monaco moet hij voor de spitspositie normaal gesproken concurreren met Wissam Ben Yedder en Kevin Volland. Trainer Niko Kovac koos afgelopen seizoen vaak voor een systeem met twee spitsen. Monaco sloot het afgelopen seizoen in de Ligue 1 af als nummer drie en speelt in juli de derde voorronde van de Champions League.”

Een klein tijdje geleden werd er volop gespeculeerd over een mogelijke transfer van Antony van Ajax naar Bayern München, waarbij de Duitse media meldden dat Der Rekordmeister niet wilde voldoen aan de vraagprijs van de Amsterdammers van 30 miljoen euro. Directeur voetbalzaken Marc Overmars vraagt echter véél meer voor de Braziliaan… De Telegraaf schrijft op woensdagochtend: “Overigens is er nog een bijna te verwaarlozen kans dat Antony bij Ajax vertrekt. En dan niet bijna te verwaarlozen, omdat Overmars recent te kennen gaf dat de Braziliaan niet te koop is. Dat valt niet te rijmen met het Ajax-adagium dat tegen de juiste prijs élke speler te koop is en moet worden gezien als een doorzichtige versterking van de onderhandelingspositie.” De krant vervolgt: “Dat Antony zo goed als zeker blijft, houdt vooral verband met zijn vraagprijs. Bayern München lijkt te willen toeslaan als Kingsley Coman niet wil verlengen, maar zou 30 miljoen te gortig te vinden. Waar dat bedrag vandaan komt is een raadsel. Voor een van zijn sterspelers heeft Ajax een veel hoger bedrag, misschien zelfs wel het dubbele, in gedachten.”Er is geen weg terug meer bij PSV voor Mohamed Ihattaren, die onlangs uit de A-selectie werd verbannen door de Eindhovenaren na zijn zoveelste ‘streek’. De Eredivisie-topclub probeert nu te redden wat er te redden valt… Journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schrijft op Twitter: “Er is geen bod op Mo Ihattaren van AS Monaco of Nice bij PSV. Een stap naar Nice wordt sowieso niet verwacht. Hij mag nu wel echt weg. PSV probeert zo veel mogelijk uit een transfer te halen en een hoge doorverkoop te bedingen. Dat levert geld op als Ihattaren elders ‘ontploft’.”

Wil Feyenoord in het nieuwe voetbalseizoen echt een rol van betekenis spelen, dan moeten de Rotterdammers zich nog versterken op de transfermarkt. Maar met een lege portemonnee is het moeilijk om goede spelers aan te trekken… Joey Veerman (sc Heerenveen) lijkt bijvoorbeeld gewoonweg niet haalbaar te zijn. Technisch directeur Frank Arnesen reageert in Voetbal International: “Ik vind hem een geweldige speler en hij is een type dat we missen in het elftal. De trainer is ook gek met hem. Ik denk alleen dat het een moeilijk verhaal wordt, doordat we financieel beperkt zijn.” Geldt dat ook voor een nieuwe spits? “Ja.”

Buitenland:

FC Barcelona zit op zwart zaad, maar desondanks hoopt oefenmeester Ronald Koeman nog altijd op meerdere versterkingen. Volgens het dagblad AS willen de Catalanen nog een vleugelverdediger én een middenvelder aantrekken. Voetbal International schrijft op woensdagochtend: “Hoewel Barcelona weinig financiële middelen heeft, heeft Ronald Koeman bij de directie aangegeven dat de selectie nog altijd versterking behoeft. De voormalige bondscoach van Oranje wil volgens AS nog een linksback – als back-up voor Jordi Alba – en een middenvelder – na het afketsen van de komst Georginio Wijnaldum – aantrekken.” Het blad weet echter ook: “Barça zal geduld moeten hebben, omdat de transfermarkt nog altijd niet op gang is gekomen. In de laatste twee weken van augustus zal dat alsnog het geval zijn, is de verwachting. Dan hopen de Catalanen, die zelf spelers moeten verkopen om ruimte te maken in het salarishuis, toe te slaan.”

60 miljoen voor Antony…

  • Goede vraagprijs
  • Beetje veel
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie