AD: “Een vertrek leek niet eens uitgesloten”

Foto: AD: “Een vertrek leek niet eens uitgesloten”

Noni Madueke presteert de laatste tijd uitstekend bij PSV, maar nog niet zo heel lang geleden werd de talentvolle aanvaller in verband gebracht met een vertrek uit het Philips Stadion. Aan het einde van het vorige voetbalseizoen maakte hij amper speelminuten in Eindhoven.

Het Algemeen Dagblad analyseert vandaag: “Rondom de 19-jarige Brit was voor de start van het seizoen het nodige te doen en een vertrek leek niet eens uitgesloten. Zijn management flirtte met Borussia Dortmund en ook Leicester City was van plan om met een portie ponden te gaan wapperen, maar het verstand zegevierde bij alle partijen. Noni Madueke en PSV, dat kan een prachtig huwelijk worden als alle partijen daarin op een gezonde manier blijven investeren.”

De krant vervolgt: “Zo geschiedde de afgelopen anderhalve maand, nadat het talent niet tevreden was over zijn voorjaar. Hij kon geen basisplek veroveren, omdat trainer Roger Schmidt de lat hoog legde voor hem en wilde dat hij zich als teamspeler zou gaan ontwikkelen. De Duitse coach had niet de intentie om zijn spontaniteit om zeep te helpen, maar zag wel forse verbeterpunten in andere facetten van het spel. Zo hamert Schmidt altijd en overal op betrouwbaarheid.”

Gisteren tegen FC Midtjylland (3-0) was Madueke misschien wel de állerbeste PSV’er: “De coach lijkt erin geslaagd om Madueke naar dat gewenste hogere niveau te brengen, zonder dat hij aan gevaar heeft ingeboet. Voor rust was gisteravond te zien hoe hij probeerde om rechtsback Philipp Mwene te ondersteunen in een paar potentiële lastige situaties. Zijn fabuleuze uithaal met links effende gisteravond het pad naar succes voor PSV, dat de Denen kort volledig overklaste.”

Verwacht jij veel van Madueke?

  • Ik wel
  • Ik niet
658+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie