TRANSFERUURTJE: Ajax-explosie, angst om Kylian Mbappé

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-explosie, angst om Kylian Mbappé

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is momenteel behoorlijk rustig bij Ajax op de transfermarkt, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars verwacht dat daar binnenkort verandering in komt. Het is algemeen bekend dat spelers als David Neres en Nicolás Tagliafico in principe wel mogen vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. In gesprek met Voetbal International spreekt Overmars uit: “Het zal eind augustus wel losbarsten. Je ziet wel bijvoorbeeld de verwachte transfers bij PSV, zoals Donyell Malen, of mogelijk binnenkort Denzel Dumfries. Maar verder zie je gewoon dat clubs veel selectiever worden.” 

De technische man van Ajax voorspelt: “Clubs gaan fatsoenlijk en langer nadenken: waar gaan we voor? Ik zeg altijd: er is teveel geld in het voetbal geweest. Vooral in de Engelse markt, waardoor er maar allerlei spelers werden aangetrokken. Dat het nu anders gaat is niet verkeerd, ook in het leven niet. Door een crisis ga je dingen toch anders afwegen. Iedereen merkt het, mensen gaan keuzes maken. Dat is ook bij clubs zo. En dat heeft natuurlijk ook voor ons gevolgen.”

Feyenoord heeft zich bij sc Heerenveen gemeld voor Joey Veerman, maar de Friezen vragen een transfersom voor hun middenvelder die de Rotterdammers bij lange na niet kunnen betalen. Een spelersruil moet uitkomst bieden. De Telegraaf schrijft op maandagochtend: “Op die manier zou het bedrag omlaag kunnen gaan, dat de Friezen voor Veerman willen opstrijken. Heerenveen heeft nog een aanvaller (liefst een spits) nodig. Veerman heeft in het weekeinde aangegeven dat hij dolgraag naar Feyenoord wil. Zijn prijskaartje is fors. Aan geïnteresseerde clubs meldde zijn huidige werkgever eerder een bedrag van 10 miljoen euro, wat Veerman zelf belachelijk vindt. Maar zelfs de helft van dat bedrag kan Feyenoord niet ophoesten.” Toch ziet men de komst van de spelmaker in De Kuip al ‘noodzaak’. Op zondagmiddag in het oefenduel met ADO Den Haag (1-1) stond Luis Sinisterra in de spits en volgens het bovengenoemde medium betekent dat dat Bryan Linssen, Róbert Bozeník, Naoufal Bannis en Dylan Vente langzaam maar zeker op het tweede plan komen. Zij zouden eventueel beschikbaar kunnen zijn als ruilmiddel.

Er komt hoogstwaarschijnlijk een heuse keeperscarrousel op gang door de transfer van Marco Bizot van AZ naar het Franse Stade Brest. De Alkmaarders willen namelijk wél een vervanger aantrekken voor de reservedoelman van het Nederlands elftal. De regionale krant BN/De Stem schrijft vandaag: “AZ heeft doelman Marco Bizot voor 5 miljoen euro aan Stade Brest verkocht en is naar verluidt bereid om drie miljoen te betalen voor Maduka Okeye van Sparta. De Rotterdammers op hun beurt waren een jaar geleden in de markt voor Nick Olij (NAC Breda, red.) en zouden nu opnieuw belangstelling hebben.”

Buitenland:

Wat gaat Kylian Mbappé deze zomer doen? Zijn contract bij Paris Saint-Germain loopt medio 2022 af en de tijd begint te dringen… Ondertekent hij geen verlenging, dat kunnen de Parijzenaars het eigenlijk niet maken om hem níét te verkopen. Voetbal International schrijft op maandagochtend: “AS heeft nog maar eens een update over de toekomst van Kylian Mbappé. Algemeen bekend is dat de Franse superster van PSG nog maar een jaar van zijn verbintenis te gaan heeft. De Madrileense krant stelt dat in Parijs de angst steeds groter wordt dat Real Madrid met een megabod komt deze maand.” Het blad vervolgt: “Mbappé zou ondertussen steeds meer gaan voelen voor een vertrek deze zomer. Als het zover komt, is het de vraag wat de beleidsbepalers van PSG doen. Het geld pakken of een flink bod laten lopen en opgezadeld zitten met een ontevreden steraanvaller. De komende tijd zal blijken of Offensiva Mbappé daadwerkelijk van de grond komt.”

Lionel Messi geniet momenteel van een welverdiende vakantie na de winst van de Copa América met Argentinië, maar het is de vraag of hij wel van plan is om terug te keren naar FC Barcelona. Voorlopig niet, aldus de krant El Mundo Deportivo. In Catalonië had men gehoopt dat de superster bereid zou zijn om terug te keren op het trainingsveld van Barça, maar zolang de club hem geen nieuw contract geeft heeft Messi daar naar verluidt helemaal geen zin in. Voetbal International meldt in ieder geval: “Mundo Deportivo schrijft dat Messi niet op het trainingscomplex van Barça komt, voordat hij zijn op dit moment afgelopen contract heeft verlengd.” Het blad vervolgt: “President Joan Laporta van de Europese grootmacht heeft herhaaldelijk aangegeven dat het wel goedkomt met dat contract voor Messi, alleen is de Argentijn inmiddels ruim een maand transfervrij. De start van het seizoen staat ook voor de deur, over een kleine twee weken is Real Sociedad de eerste tegenstander in La Liga.”

Blijft Messi bij Barça?

  • Dat denk ik wel
  • Ik moet het nog zien…
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:31
3+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
28+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
45+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
83+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
166+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
135+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
493+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2032+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
765+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
181+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
78+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
118+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
637+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
148+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
685+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
865+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
502+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
54+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
175+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie